CERCETATI PENTRU ULTRAJ

stiri redactie

Prin ordonanţa din 21.04.2020 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de ultraj, prevăzută de art.257 al. 1 şi 4 Cod penal, raportat la art.193 al.1 şi art.206 Cod penal, distrugere, prevăzută de art.253 al.1 Cod penal şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art.371 Cod penal.

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

La data de 20.04.2020, în jurul orelor 2010, în loc.Brădeni, pe drumul public, în dreptul imobilului cu nr.244, jud. Sibiu, mai multe persoane au participat la negocierea vânzării unui animal (cal), fără a respecta  măsurile de distanţare socială.  La solicitările de păstrare a distanţei sociale adresate de către forţele de ordine care asigurau punerea în aplicare a măsurilor de distanţare socială, potrivit ordonanţelor militare de punere în aplicare a Decretului de instituire a stării de urgenţă pe teritoriul României, mai multe persoane au aruncat cu diverse corpuri contondente ( pietre, bolovani, lopată, etc.) înspre organele de ordine publică şi autovehiculele aflate în dotarea acestora. Totodată s-a mai constatat faptul că un inculpat a exercitat violenţe, prin îmbrâncire şi prindere de gât, asupra  unuia dintre lucrătorii de poliţie, adresându-i totodată injurii. Ca urmare a violenţelor exercitate asupra acestuia, lucrătorii de poliţie l-au imobilizat, în vederea identificării, pe inculpat, moment în care un alt inculpat împreună cu o persoană, au ameninţat cu violenţe şi cu moartea pe lucrătorii de poliţie şi totodată au aruncat cu diverse corpuri contondente ( pietre, bolovani, lopată, furcă, etc.) asupra organelor de poliţie şi autovehiculelor aflate în dotarea acestora.

Urmare acestui fapt, a rezultat avarierea a trei autospeciale şi a două scuturi de protecţie folosite de lucrătorii de poliţie pentru a se apăra, valoarea totală a pagubei suferite fiind apreciată la suma de 26.410,1 lei.

Inculpaţii au vârsta de 30 ani, respectiv 34 ani,  locuiesc pe raza com. Laslea şi Brădeni, jud. Sibiu şi nu posedă antecedente penale.

Punerea în mişcare a acţiunii penale a fost dispusă faţă de aceştia la data de 22.04.2020,  fiind reţinuţi pentru 24 de ore. La 23.04.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Agnita  urmează a sesiza Judecătoria Agnita cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prevăzută de art.257 al.1 şi 4 Cod penal raportat la art.206 Cod penal,  distrugere,  prevăzută de art.253 al.1 Cod penal, toate cu aplicarea art.38 al. 1 şi art.77 lit.a Cod penal, pentru primul inculpat, şi infracţiunile de ultraj, prevăzută de art.257 al.1 şi 4 Cod penal,  raportat la art.193 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art.77 lit.a Cod penal.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Agnita.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementata de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

209 cazuri de covid la Sibiu si 10.096 la nivel national

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.185 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 139 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro