Celulele stem, un miracol!

Hila Ovidiu

Celulele stem ar putea fi folosite in mii de cazuri de afectiuni neurologice. Profesorul doctor Alexandru Ciurea este de parere ca implantarea de celule stem va duce la cresterea ratei de vindecare in anumite plagi.

imagesCelulele stem sunt de doua feluri: embrionare si adulte. Se recolteaza de obicei din cordonul ombilical imediat dupa nastere. Sunt practic singurerele celule capabile sa se transforme intr-o diversitate impresionanta de celule diferentiate. Cu ajutorul lor se pot reface astfel tesuturi afectate sau distruse. Inclusiv celulele nervoase sau hepatice alterate pot fi inlocuite cu alte celule naturale, sanatoase. Au fost folosite pana acum in tipuri de leucemie, anemie refractara, tulburari ale celulelor de plasma, cancer mamar, carcinoame renale , afectiuni neuro-locomotorii si chiar osteoporoza. Unii medici sustin ca este foarte importanta recoltarea de celule stem si ca aceasta constituie o garatie in plus pentru viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tinut in arest

Presupusul ucigas al mediesencei de 23 de ani ramane in continuare in arest. El a fost audiat de autoritatile scotiene pe parcursul intregii zile trecute. Suspectul este acuzat de rapire, proxenetism si omor. Steve Mathieson, asa se numeste barbatul de 38 de ani in a carui casa a fost gasit […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro