Cele mai bune raporturi comerciale au fost cu Germania

Hila Ovidiu

A crescut numarul livrarilor intracomunitare de bunuri. 2011 a fost primul an de la aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana cand cifra livrarilor a fost mai mare decat cea a achizitiilor intracomunitare. Cele mai prolifice relatii comerciale ale judetului nostru au fost cele cu Germania.

exporturile din judet au fost mai mari decat importurile. Astfel livrarile intracomunitare de bunuri au fost cu 19 milioane de lei mai mari decat acbizitiile intracomunitare. Valoarea primelor a fost de 1433 de milioane iar a celorlalte de 1414 milioane.

Specialistii Directiei Generale a Finantelor Publice Sibiu spun ca in anul trecut livrarile intracomunitare au crescut  cu suta la suta in timp ce achizitiile doar cu 20 la suta.

In ceea ce priveste relatiile comerciale pe primul loc in topul afac eristilor sibieni s-a numarat Germania, tara ce a avut cea mai mare pondere de livrari si achizitii la nivelul judetului. Este vorba despre 39 respectiv 38 de procente. Sibienii au mai avut de incheiat relatii comerciale si cu Italia, tara aflata pe locul doi in topul realizat de catre DGFP dar si cu Franta, Ungaria, Olanda, Spania si Austria. In ceea ce priveste ultima tara din top este vorba despre numai un singur procent.

Relatii comerciale au mai fost si inte Sibiu si alte tari care sunt state membre.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta forta de munca pentru Germania

“Mseria e bratara de aur” spune o vorba din batrani. Iar daca mai esti si cunoscator de limbi straine te poti angaja oriunde. Chiar si in Germania. La ora actuala sunt oferite spre ocupare 60 de posturi sezoniere in domeniul hotelier si gastronomie. Salariile variaza in functie de domeniu de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro