Cel mai bun gulas, in cuncurs la Sibiu

Hila Ovidiu

Cei mai priceputi bucatari profesionisti, sau de ocazie, s-au intalnit la sfarsirul saptamanii trecute in muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului pentru a pregati cel mai bun gulas. Fiecare a venit cu reteta proprie, iar vizitatorii au fost de-a dreptul incantati sa guste din portiile apetisante de tocanita.

Un miros imbietor de gulas a pus stapanire la sfarsitul saptamanii trecute pe muzeul din aer liber din Dumbrava Sibiului, iar vizitatorii s-au indreptat tinta spre Biserica din Bezded. Aici s-a desfasurat un concurs de gatit gulas, organizat de Biroul Cultural Maghiar din Sibiu, in cadrul Zilelor Hungarikum. Bucatari profesionisti sau amatori au pregatit focul si au amestecat in ceaune ingrediente secrete, pentru a obtine reteta ideala, gustul perfect de gulas, si a castiga astfel concursul. Alti bucatari, cu mai multa experienta, merg la sigur cu retete deja consacrate. Dupa ce s-au plimbat salivand printre ceaunele aburinde si au salivat la vederea delicateselor ce li se pregateau, vizitatorii au decis sa degusate si cate un vin unguresc, in asteptarea gulasului care necesita un timp indelungat de fierbere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O noua proba de bac

Tinerii care s-au inscris la bacalaureat in sesiunea din aceasta vara au inceput de luni cea de-a doua proba de competente. Este vorba despre examenul computerizat. O parte dintre absolventii de liceu au scapat insa de emotiile acestui examen dupa ce in timpul clasei a XII-a si-au obtinut certificatul ECDL. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro