Cei patru bărbați care au violat o fată la Caracal, reținuți de procurori

Hila Ovidiu

La aproximativ două luni de când au violat cu bestialitate, pe un câmp de lângă Caracal, o fată chiar în ziua în care aceasta împlinea 18 ani, cei patru bărbați violatori au fost reținuți de procurori.

Pe 15 iunie, o tânără a fost violată pe un câmp din apropierea orașului Caracal din județul Olt, de patru tineri, dintre care unul este militar la Baza NATO din Deveselu.

Pe 15 iunie, tânăra violată, împreună cu o prietenă de 15 ani voia să ia un taxi pentru a merge la un amic, într-un sat aflat la 30 de kilometri depărtare de Caracal.

În drum spre staţia de taxi, cele două s-au întâlnit cu un coleg de clasă al fetei de 18 ani, care s-a oferit să se ducă cu maşina lui.

Însă, pe drumul dintre comuna Deveselu şi oraşul Caracal, şoferul a lăsat să urce în autoturism încă trei prieteni şi, pe un câmp în apropierea orașului, au violat-o timp de două ore pe tânăra de 18 ani, în timp ce prietena ei minoră era ţinută ostatică în maşină.

Fata a povestit la Antena 3 că a încercat să le dea bani agresorilor ei, le-a promis inclusiv că le va da inelul primit de la mama ei, cadou de majorat. Fata a fost bătută şi violată de patru dintre cei cinci bărbaţi care au dus-o pe câmp.

“Mi-a fost frică. Mi-au spus că oricum nu scap de acolo. Nu am crezut în viaţa mea că în ziua în care fac 18 ani o să fiu violată!”, a spus fata la Antena 3.

Deși fata a depus plângere la poliție, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a trimis dosarul spre anchetă la Parchetul Militar București, abia pe 23 iulie, după ce s-a aflat că jurnaliștii fac investigații în acest caz. Procurorii justifică ”tergiversarea” anchetei pe motiv că nu știe cine are competență jurisdicțională întrucât unul din făptuitori este militar la Baza NATO de la Deveselu.

”Pe data de 15 iunie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrată o plângere penală a unei persoane de sex femeiesc în vârstă de 18 ani ce a reclamat săvârşirea unei infracţiuni de viol de către mai multe persoane. S-au făcut cercetări specifice, au fost identificaţi autorii şi, deoarece unul dintre aceştia este militar (militar român angajat la baza NATO din Deveselu, n.r.), s-a dispus declinarea competenţei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Acolo urmează să fie efectuată urmărirea penală şi, în funcţie de probe, va fi sesizată instanţa sau se vor lua alte măsuri”, a declarat Cristian Popescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru adevărul.ro

Autorii violului au amenințat-o pe fata violată și au exercitat numeroase presiuni asupra ei pentru a o determina să își retragă plângerea. În privința fetei minore, bărbații au încercat să o intimideze transmițându-i că o omoară cu toporul.

După ce cazul a ajuns în presă și la TV, Parchetul Militar Bucureşti a demarat ancheta penală și azi a emis mandate de reținere pentru 24 de ore pe numele celor patru violatori. Urmând ca în cursul zilei de mâine să fie duși la Tribunalul București cu propunerea de arest preventiv pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pe 6 august are loc a doua extragere la Loteria bonurilor fiscale pentru selecția celor 100 de câștigători

Joi, 06 august, va fi organizată a doua etapă de selecție a celor 100 de câștigători la extragerea ocazională a Loteriei bonurilor fiscale din data de 28 iunie a.c., când a avut loc extragerea ocazională pentru bonurile emise în perioada 29 martie – 31 mai a.c. Fondul de premiere pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro