Cei mai destepti elevi ai Sibiului pleaca reprezinta judetul la olimpiadele nationale

Calitatea invatamantului sibian se vede cel mai bine in rezultatele scolarilor. Zeci de tineri vor reprezenta judetul la fazele nationale ale olimpiadelor de geografie, biologie, limbi straine si chiar…religie.

Daca ne luam dupa numarul mare de participanti, putem spune ca bilogia este una dintre materiile preferate ale scolarilor sibieni. La faza judeteana a Olimpiadei de Biologie au participat 162 de elevi din clasele VII si din ciclul liceal. Participantii s-au ales cu 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III si 19 mentiuni. Cei care au obtinut locul I vor reprezenta judetul la faza nationala a olimpiadei ce va avea loc la Piatra Neamt in perioada 2-7 aprilie. Castigatorii sunt elevi ai colegiilor Lazar, Goga si Brukenthal. Pe locul 2 in topul preferintelor olimpicilor se numara religia. Au participat la faza judeteana 123 de candiddati din clasele VII-XII. 15 participanti au urcat pe podium iar alti 11 au primit mentiuni. Vor merge la olimpiada pe tara in perioada 12-15 aprilie, in Iasi, elevi de la Colegiul Goga, Scoala Nationala de Gaz din Medias, Scoala 1 din Sibiu si Scoala Gimnaziala Cristian.

La Olimpiada de Geografie au paricipat 71 de scolari din clasele VIII-XII. 5 participanti au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, 6 au obtinut locul II si inca 5 concurenti au obtinut premiul III. Lor li se adauga inca 10 candidati care au obtinut mentiuni. Judetul nostru va fi reprezentat la Olimpiada nationala ce va avea loc in perioada 1-7 aprilie in Braila de 5 scolari de la Scoala Mihai Eminescu din Medias, Colegiul Goga si Liceul Axente Sever. La olimpiada de germana ca limba materna au partcipat 112 elevi. Dintre acestia 13 vor merge la faza nationala ce va avea loc in Sibiu in perioada 3-6 aprilie. Judetul nostru isi va trimite si cei mai buni elevi la olimpiadele de franceza, engleza si spaniola. Si elevii care se pregatesc pentru a deveni cadre didactice au participat la olimpiade de pedagogie, psihologie, didactici inovative, psihopedagogie speciala, psihologia educatiei sau teroria si practica instruirii si evaluarii. Vor reprezenta judetul nostru 8 eleve de la Colegiul National Pedagogic Andrei Saguna. Etapa nationala a olimpiadei va avea loc in perioada 25-28 aprilie in Sighetu Marmatiei.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS