Ceasul baronului a cantat dupa 200 de ani

Hila Ovidiu

Ceasul de buzunar al baronului Samuel von Brukenthal a cantat miercuri pentru prima oara dupa 200 de ani. Realizat in jurul anului 1800 ceasornicul a trecut printr-un amplu proces de reparare si reabilitare. Obiectul ce face parte din patrimoniul Muzeului National Brukenthal va putea fi admirat de catre sibieni doar dupa jumatatea luni octombrie. Pana atunci exponatul se va afla alaturi de alte obiecte pretioase ce au apartinut baronului intr-o expozitie in Luxemburg.

Asa s-a auzit primul clinchet al ceasului ce a apartinut baronului von Brukenthal. Valoroasa bijuterie din aur a fost nefunctionala timp de 200 de ani. Anul acesta ceasul a fost reabilitat. Ceasul a fost reparat de catre decanul ceasornicarilor germani, un profesionist in varsta de 70 de ani care a dorit sa ramana in anonimat. Sticla ce acopera acele ceasului a fost realizata intr-o atelier de sticlarie din Sibiu, iar procedeele efective de restaurare au fost realizate de catre specialistii Muzeului National Brukenthal. Ceasul elvetian a fost realizat in preajma anului 1800. timp de 200 de ani insa el a fost nefunctional. Mecanismul care angreneaza melodia ceasului este unul cat se poate de complex. Ceasul alaturi de ale obiecte personale ce au apartinut baronului vor fi expuse din 26 aprilie si pana in 15 octombrie in Luxembourg. La intoarcere, ceasul va fi expus si la Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale in Targul de Pasti!

Comisarii OPC au verificat in aceasat saptamana produsele specifice acestui sezon. Mai multi comercianti care vand suveniruri, jucarii si alimente,  au fost sanctionati. Mai multe casute cu produse de pasti au fost luate la purecat miercuri dimineata. Comisarii OPC au controlat mai multe standuri. Si cum era de asteptat neregulile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro