Ce-a fost intai, omul sau piersica? Descoperire facuta in China

admin

Oamenii de stiinta au descoperit in China ramasitele fosilizate ale unor piersici. Acestea preced aparitia omului modern, fiind chiar mai batrane decat stramosul nostru Homo erectus.

Descoperirea din Kunming e singulara, nemaifiind dezgropate asemenea fructe, atat de vechi, pana acum. Fosilele gasite sunt mai vechi de 2,5 milioane de ani, relateaza Daily Mail.

Interesant e ca nu prezinta deosebiri fata de fructele din ziua de azi, spun cercetatorii. E posibil sa fi fost insa mai mici, avand doar 5 cm in diametru.

Cele opt fructe au fost gasite din intamplare, in timpul unor sapaturi ce se realizau langa o casa. Dupa primele estimari cu privire la varsta fructelor, acestea au fost trimise la o universitate din SUA, de unde a venit si confirmarea: au mai mult de 2,5 milioane de ani.

Cele mai vechi piersici gasite pana in prezent aveau 8.000 de ani. Si pana acum se credea ca piersicile sunt originare din China, iar descoperirea nu face decat sa confirme aceasta teorie. Acestea s-au raspandit in primul rand cu ajutorul animalelor care le consumau.

Unul dintre fructele noastre favorite, amenintat cu disparitia

In cultura chineza, aceste fructe sunt simbolice, reprezentand nemurirea, frumusetea si aducand noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Impactul alienarii parentale asupra parintilor

În această a doua parte, ne îndreptăm atenția înspre cei alienați (țintele) și cei care alienează. Alienarea parentală este ”programarea” unui copil, de către un părinte, cu scopul singular de a-l denigra pe celălalt părinte. Este un mod de interferență și subminare în același timp a relației sănătoase pe care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro