Catastrofă aviatică în Taiwan soldată cu 47 de morți

Hila Ovidiu

47 de persoane au decedat miercuri după ce aeronava companiei TransAsia, a ratat aterizarea pe aeroportul din insula taiwaneză Penghu.

La șase zile distanță de la tragedia aviatică din Ucraina soldată cu 298 de morți, un alt accident aviatic îndoliază lumea internațională.

Un avion al companiei TransAsia Airways având la bord 58 de persoane s-a prăbuşit la aterizarea pe Insula Penghu.

Patruzeci și șapte de persoane care se aflau la bordul aeronavei, și-au pierdut viața în urma unei aterizări forțate încheiate prost, miercuri seara, pe insula Penghu, la vest de coasta Taiwanului.

În timp ce alte 11 persoane au fost rănite în accident.

Echipajul a solicitat ca avionul să se rotească în aer deasupra aeroportului înainte de a încerca să aterizeze, dar ulterior s-a pierdut legătura cu turnul de control, a explicat Jean Shen, director general al administrației aeronautice civile a Taiwanului, în cadrul unei conferințe de presă.

Tragedia s-a petrecut în timp ce taifunul Matmo a debarcat în Taiwan, aducând ploi și vânt puternic și determinând închiderea școlilor și a instituțiilor financiare.

Aeronava ATR-72 transporta 54 de pasageri și patru membri ai echipajului. Avionul decolase de la Kaohsiung, din sudul Taiwanului.

Cursa GE 222 ar fi trebuit să plece la ora locală 16.00, dar a decolat abia la 17.43 din cauza vremii nefavorabile.

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Băsescu cere Parlamentului reexaminarea legii pentru reducerea CAS cu 5%

Traian Băsescu a retrimis miercuri, în Parlament, legea privind reducerea CAS la angajator cu 5%, care urma să se aplice de la 1 octombrie 2014. Președintele României, Traian Băsescu a anunțat miercuri seară că cere Parlamentului, reexaminarea legii pentru reducerea CAS. ”Vreau să afirm din nou că o reducere a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro