Carti si citate din Neagu Djuvara la flashmob-ul de vineri

Hila Ovidiu

Neagu Djuvara a fost tema flashmobului din ultima zi a acestei saptamani. Protestatarii au venit in fata sediului PSD cu citate si carti semnate de catre istoricul roman. Este cel de-al doilea protest tema istorica dupa cel care l-a avut ca personaj central pe Mihai I, fostul Rege al Romaniei. Protestatarii sibieni se pregatesc sa iasa din nou in strada duminica.

Cei aproximativ 100 de participanti la flashmob-ul de vineri din fata sediului PSD au vrut sa ii aduca un omagiu celui care a fost Neagu Djuvara. Oamenii au venit “inarmati” cu carti semnate de acesta sau cu citate din discursurile marelui istoric roman.

Neagu Djuvara s-a nascut in Bucuresti in data de 31 august 1916 si a decedat in cursul zilei de joi. A fost unul dintre cei mai cunoscuti istorici, filosofi, romancieri, jurnalisti  si diplomati pe care i-a avut Romania in ultima suta de ani. Este cea de-a doua mare personalitate pe care protestatarii o omagiaza la Sibiu. primul a fost Regele Mihai trecut la cele sfinte in luna decembrie a anului trecut.

Lasand in urma personalitatile care ne parasesc acum, in vremuri de restriste, protestatarii si-au propus ca duminica sa iasa din nou in strada. protestul are avizul municipalitatii pentru intervalul orar 18.00-22.00 si se va desfasura pe traseul Piata Mare-Bulevardul Balcescu-Piata Unirii-Calea Dumbravii-Mihai Viteazu si retur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Casa de Cultura, inca inchisa

Casa de Cultura si-ar putea deschide portile insa numai cu afisarea unei placute prin care cei care ii trec pragul sa fie informati ca unitatea nu detine autorizatie de securitate la incendiu. Cei care se ocupa de imobil au aplicat in ultima luna a anului trecut dosarul pentru obtinerea avizului […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro