Carti religioase confiscate din Targul Obor

Hila Ovidiu

Politistii sibieni au reusit sa salveze o frantura de istorie religioasa a judetului nostru. Acestia au reusit sa prinda in flagrant un barbat care vindea carti religioase vechi in Targul Obor. Comerciantul a fost amendat, iar volumele confiscate.

In urma unui control obisnuit in zonele in care se face comert, in zona Targului Obor, politistii sibieni au reusit sa puna mana pe un barbat care incerca sa vanda carti religioase considerate patrimoniu cultural. Manuscrisele, 5 la numar, au o vechime de aproximativ un secol si apartin unui lacas de cult din zona Dobarca. Vanzatorul, un tanar in varsta de 20 de ani a incercat sa le spuna oamenilor legii ca detine volumele de la bunicul sau. Chiar si asa, politistii l-au amendat pe comerciant si i-au confiscat si marfa. Oamenii legii incearca acum sa afle concret care au fost circumstantele prin care tanarul a intrat in posesia bunurilor. Cartile confiscate vor fi incredintate Bisericii, proprietarul de drept al acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Penultima zi de prevenire a criminalitatii

Joi a fost randul scolarilor de la Onisifor Ghibu sa ia parte la activitatile Saptamanii de Prevenire a Criminalitatii. Tinerii au realizat materiale informative despre violenta, consum de droguri, trafic de carne vie, prostitutie sau folosirea inconstienta a internetului. Cea de-a patra zi a Saptamanii de prevenire a criminalitatii i-a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro