Capusele au facut deja 7 victime

Hila Ovidiu

A venit primavara iar sibienii au inceput sa iasa la gratare. Toate bune si frumoase pana aici, numai ca tot cu primavara au inceput sa apara si capusele. De aici si pana la oameni care au fost nevoiti sa dea o fuga pe la uniteatea de primiri urgente a spitalului nu a fost decat un pas. In ultimele doua saptamani 7 sibieni au fost intepati de aceste insecte.

Incalzirea vremii i-a scos pe sibieni din case si i-a indemnat la plimbari in aer liber, drumetii montane si evident gratare. Numai ca tot incalzirea vremii a trezit si capusele. In doar doua saptamani 7 persoane au avut nevoie de interventia medicilor dupa ce au fost intepate de aceste insecte. Din pacate judetul nostru s-a aflat in anul trecut pe primul loc la numarul persoanelor muscate de capuse. Este vorba despre mai bine de 160 de oameni dintre care trei sferturi au fost diagnosticati cu in urma rezultatelor bacteriologice de laborator. Muscatura acestor insecte transmite o boala infectioasa denumita lyme. Aceasta poate fi foarte periculoasa in situatia in care nu este tratata corespunzator si poate duce chiar la paralizii totale. Medicii ne dau totusi cateva sfaturi menite sa ne fereasca de periculoasele insecte. In situati ain care am fost totusi muscati se recomanda consultarea urgenta a unui specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coada la taxe si impozite

Coada la taxe si impozite.Luni a fost ultima zi cand sibienii si-au putut achita darile catre stat fara sa fie penalizati. Au fost inregistrate la ghisee nu mai putin de 1600 de plati. Pentru ca 31 martie,  ziua cand in mod normal ar fi trebuit sa se incheie primul trimestru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro