Canicula revine pentru cateva zile

Hila Ovidiu

Canicula revine in forta vineri si sambata. Meteorologii spun ca se vor atinge temperaturi de pana la 37 de grade la umbra. Temperaturi ce ating pragul caniculei se vor inregistra si duminica.

Meteorologii spun ca dupa furtunile de saptamana trecuta, la finele acestei saptamani peste tara noastra se abate un val de canicula. Inca de vineri dimineata mercurul din termometre sare bine de 22 de grade, iar dupa orele pranzului ajunge si pana la 37 de grade cu plus in anumite zone ale tarii. Indicele de temperatura umezeala poate atinge si chiar depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cald va fi si duminica. Maximele vor fi de pana la 35 de grade. Date fiind conditiile meteo, medicii trag un semnal de alarma si spun ca pentru a preveni deshidratarea trebuie consumati cel putin 2 litri de apa pe zi. De asemenea batranii, copiii mici, cardiacii si cei cu afectiuni cronice sunt sfatuiti sa nu iasa afara decat la primele ore ale diminetii sau seara cand se mai racoreste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Asfalt pe inca 9 strazi de pamant

Incep lucrarile de modernizare pe inca 9 strazi de pamant din oras. Reprezentantii municipalitatii dau asigurari ca pe majoritatea arterelor se va putea circula in conditii bune la iarna. Se va interveni pe Pictor Stefan Luchian, Presaca, Serbota, Piata Cluj, Pinului, Muncitorilor, Ana Ipatescu, Malinului si Luceafarului. Reprezentantii municipalitatii le-au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro