Canicula pana vineri, iar de sambata vin ploile

Hila Ovidiu

Cod galben de canicula pentru absolut toate judetele tarii. Meteorologii au emis inca o avertizare in urma cu doar cateva ore. In ziua de 22 iunie se anunta cele mai arzatoare temperaturi.

De la est la vest, sau de la nord la sud, Romania fierbe. Temperaturile din termometre au sarit marti de 30 de grade in mai toate zonele tarii. Cu toate acestea ce a fost in 19 mai este doar inceputul unei veri toride. Una dintre cele mai calde zile va fi, spun meteorologii ziua de vineri 22 iunie. In intervalul 20 – 22 iunie vremea calduroasa va persista in toata tara. In cursul dupa-amiezelor va fi canicula, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80 pe arii extinse. De sambata insa vremea devine instabila in majoritatea regiunilor tarii. Pana atunci persoanele cu sensibilitate cardiaca, sau cele hipertensive ar trebui sa evite absolut orice expunere la soare. De asemenea medicii ne recomanda sa consumam minim 2 litri de lichide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Raimar Wagner renunta la functia de consilier

Agentia Nationala de Integritate da iama in consilierii locali ai Sibiului. Astfel, pentru ca derulat contracte in anii trecuti cu institutiile subordonate Consiliului Local, Raimar Wagner a fost declarat incompatibil pentru functia de consilier. Locul acestuia va fi ocupat de urmatorul consilier local de pe lista FDGR. Dupa decizia data […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro