Canicula încetinește și mai mult trenurile din România

Hila Ovidiu

Timp de două zile, circulaţia pe calea ferată se desfăşoară în condiţii de vreme caniculară.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că în zilele de 7 şi 8 iulie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului, conform avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor, în anumite intervale de timp, pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă.

Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară.

Judeţele unde se va aplica această măsură sunt Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare unde au fost anunţate temperaturi de peste de 38-39 de grade, Bucureşti şi alte 32 de judeţe unde se vor înregistra temperaturi de 35-37 de grade şi disconfort termic accentuat.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C.

În astfel de perioade caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei, viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă se reduce cu 20-30 km/h faţă de viteza normală de circulaţie de pe secţiile respective, pe durate bine determinate, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va impune toate măsurile necesare pentru desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Puncte de prim ajutor împotriva caniculei, în cartiere şi zona centrală

Primăria Sibiu deschide, începând de miercuri, centre de prim ajutor în mai multe zone din oraş, unde oamenii se pot adăposti de caniculă. Spaţiile amenajate în opt locaţii vor asigura şi alimentarea cu apă. Decizia a fost luată având în vedere că Sibiul se află sub atenţionare cod galben care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro