Canicula atrage cu sine obligatii pentru angajatori

Hila Ovidiu

Vin caldurile mari, iar angajatorii trebuie sa ia masuri de protectie pentru angajatii care isi desfasoara activitatea afara. Cum ajung temperaturile la 37 de grade, cu plus, angajatii trebuie sa beneficieze de apa, dusuri, ventilatie la locul de munca si pauze mai lungi si dese.

Avand in vedere faptul ca a inceput sezonul de vara care implica inregistrarea temperaturilor ridicate, Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu le reaminteste angajatorilor ca au obligatia de a masurile pentru asigurarea protectiei persoanelor incadrate in munca, pentru perioadele in care se inregistreaza temperaturi extreme. Temperaturi extreme, in acest caz, sunt considerate temperaturile care depasesc +370C . Astfel, atunci cand se inregistreaza temperaturi extreme, pe o perioada de cel putin 2 zile consecutiv, angajatorii trebuie sa ia o serie de masuri clar stipulate de lege. Pentru prevenirea imbolnavirilor cauzate de munca in conditii de temperaturi extreme, angajatorii trebuie sa asigure examene medicale la angajare si periodice, primul ajutor, in caz de nevoie si trecerea in alte locuri de munca, sau reducerea programului de munca pentru persoanele care au afectiuni cu contraindicatii privind munca in temperaturi extreme. Inspectorii ITM avertizeaza ca nerespectarea acestor masuri de prevenire constituie contraventie si se sanctioneaza de cu amenda de la 1.500 la 2.500 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cerut de bărbat

    Ryan Reynolds are o relaţie de câteva luni cu actriţa Blake Lively si mai nou, acesta s-a logodit cu ea. Contrar traditiei, actrita a fost cea care l-a cerut de sot pe Ryan, iar el a acceptat. Blake Lively a declarat presei că Reynolds corespunde întru totul criteriilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro