Candidatii la Bacalaureat, experimentati in limbi straine

Absolventii de liceu au scapat cu brio de probele orale ale examenului de bacalaureat. La ultima proba, cea de limba straina, cei mai multi candidati au reusit sa obtina nivelul B2 de cunostinte. Din 1 iulie incep probele scrise ale examenului. Prima proba va fi cea de limba romana.

Absolventii de liceu au trecut cu bine si peste proba de limbi straine. Candidatii au avut de ales intre engleza, franceza, spaniola si germana. Prima si ultima s-au situat in topul preferintelor celor care au studiat 4 ani in speranta ca vor obtine diploma de bacalaureat.

In ceea ce priveste probele, au absentat 24 de candidati. Acestia isi vor putea incerca din nou norocul in sesiunea din toamna.

Din cei 1822 de candidati prezenti, majoritatea au aratat ca sunt buni cunoscatori de limbi straine. Acestora le-au fost testate abilitatile de intelegere a textului audiat, intelegere a textului citit, producerea de mesaje orale si scrise si interactiune orala.

In ceea ce priveste intelegerea textului auzit, cei mai multi candidati, aproape 70% au obtinut calificative de nivel B1 si B2 ceea ce inseamna ca se descurca foarte bine. Nivelul B2 este maximul care poate fi acordat in cunoasterea unei limbi straine.

In ceea ce priveste abilitatile de intelegere a unui text citit aproximativ 36% dintre cei examinati au avut nivelurile A1 si A2 iar restul B1 si B2. Candidatii s-au descurcat si in scris. Aproape 60% au obtinut nivelul B1 sau B2.

La probele de producere a mesajelor orale si de interactiune orala, absolventii de liceu au luat cele mai mari calificative. In ambele cazuri mai bine de 50% dintre cei examinati au fost declarati detinatori ai nivelului B2 de cunostinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

2 interventii Salvamont si Smurd in mai putin de 24 de ore

Un turist german si-a pierdut viata in cursul zilei de miercuri in timp ce se afla intr-o excursie pe varful Magura. Barbatul a suferit un stop cardio. Nu a mai putut fi resuscitat. Salvamontistii au intervenit si marti seara pentru salvarea unui alt turist, de aceasta data din muntii Fagaras. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro