Cancerul colo-rectal, o problema de sanatate publica

Hila Ovidiu

Cancerul colo-rectal a devenit una dintre cele mai mari amenintari asupra omenirii in ultimii 10 ani. Porneste de la alimentatie nesanatoasa si sedentarism, nu doare decat in ultima faza si are o rata de mortalitate crescuta. Medicii spun totusi ca prin controale periodice acesta poate fi depistat din timp si poate fi tratat cu rata mare de vindecare.

Colon-CancerCancerul a devenit in ultimii 10 ani o problema majora de sanatate publica pe plan mondial. Se estimeaza ca in urmatorii 15 ani de zile din cauza acestei boli numarul de decese la nivel mondial va ajunge la peste 13 milioane de cazuri. 70 la suta din aceste cazuri apar in tarile slab dezvoltate unde oamenii nu sunt pe deplin informati cu privire la programele de sanatate publica si chiar daca informatia exista lipsa banilor ii duce pana la urma tot spre imbolnavire… Numai in ultimii 3 ani in Europa au fost constatate 2,6 milioane de cazuri noi. Una dintre cele mai noi forme de cancer este cea colo-rectala. Incidenta este de obicei mai mare la barbati decat la femei. Cel mai des este intalnit in tarile din centrul continentului eutrpean cum ar fi Slovacia, Ungaria si Cehia. Tari unde incidenta a fost mai mare la femei sunt Olanda si Danemarca. Cele mai putine cazuri au fost depistate in Moldova, Rusia, Polonia sau Lituania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tot mai multi angajati dau munca la stat pe cea din privat

Primaria ramane fara angajati! Cei mai buni oameni din serviciile municipale pleaca in sistemul privat unde au responsabilitati mai mici si bani mai multi. Astrid Fodor spune ca institutia municipala sibiana si-ar permite sa isi plateasca salarii mai mari pentru angajati insa nu detine un cadru legal. Municipalitatea sibiana ramane […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro