Campioni la sensuri giratorii!

alin

Desi locuim intr-un oras al sensurilor giratorii, sibieni nu stiu cum sa se comporte intr-o asemenea intersectie. Multi soferi nu semnalizeaza atunci cand intra cu masina intr-un sens giratoriu, iar altii nu stiu pe ce banda sa se incadreze. Politistii ii sfatuiesc pe cei care au permise mai vechi, sa mai rasfoiasca inca odata codul rutier.

In sensul giratoriu se intra cu semnalizare stanga si se iese cu semnalizare dreapta. Daca faci pe prima strada din sens la dreapta, te incadrezi pe banda din dreapta, daca faci pe celelalte, te incadrezi mai bine pe stanga. Tocmai asta e ideea giratoriului, o intersectie simplificata, unde nu se poate face decat dreapta! Din moment ce nu semnalizezi dreapta e clar ca-ti vezi de drum inainte pana unde vrei sa iesi din sens. Daca vrei sa iesi din sens la a doua, a treia sau a patra iesire, nu semnalizezi cand intri, ci cand iesi, inainte de efectuarea manevrei, semnalizarea facandu-se in sensul intentionat al iesiri. Se pare ca multi dintre soferii sibieni sunt straini de aceste lucruri. Nu de putine ori s-a intamplat sa aiba loc tamponari in sensurile giratorii sau mici incidente finalizate cu scandal intre soferi.

 

Se pare ca legislatia rutiera prevede in mod expres modul in care soferii trebuie sa semnalizeze in timpul deplasarii printr-un sens giratoriu, multi soferi procedeaza dupa cum cred ca ar fi bine. Unii semnalizeaza stanga la intrare in sensul giratoriu, pastreaza semnalizarea stanga pana la iesire din sensul giratoriu si semnalizeaza dreapta iesire. Multi spun ca semnalizarea stanga este inutila si semnalizeaza doar dreapta cand se apropie de iesirea din sensul giratoriu. Altii nu semnalizeaza deloc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PNL+PDL=LOVE. Blaga și Iohannis au bătut palma pentru fuziune

E oficial. Sâmbătă, în unanimitate, liberalii și democrat-liberalii, au aprobat în congres, fuziunea prin comasare a PNL cu PDL. Viitorul partid rezultat din comasarea celor două se va numi PNL și va avea sediul central în Modrogan. PDL şi PNL s-au reunit sâmbătă, la Palatul Parlamentului în Congrese separate, apoi unul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro