Campanie de informare impotriva talhariilor

Speriati de numarul mare de talharii care au avut loc de la inceputul anului si pana in prezent, politistii Compartimentului de Prevenire a Criminalitatii au lansat joi campania “Alege Siguranta”, o actiune ce se subscrie campaniei IPJ intitulata “Banii si bunurile pot fi inlocuite, viata ta nu!”. In cadrul actiunii, politistii au mers in Piata Mare unde au impartit pliante si au stat de vorba cu trecatorii invatandu-i cum sa se protejeze de talhari si ce sa faca in situatia in care au fost talhariti.

Cel mai recent caz de talharie a avut loc chiar in aceasta saptamana in Cisnadie unde 3 minori au smuls geanta de pe umarul unei femei. Tot in aceasata luna, un alt minor, in varsta de 14 ani a fost implicat in fapte cu violenta. De fapt, spun politistii, de la inceputul anului si pana la finele lunii trecute au fost inregistrate in judet in jur de 30 de talharii. In majoritatea cazurilor faptasii au fost minori.

Pentru a-i invata pe oameni cum sa nu intre in colimatorul celor certati cu legea, politistii au lansat joi o ampla campanie de informare a populatiei. Pe perioada desfasurarii acesteia aproape in fiecare zi oamenii legii vor sta de vorba cu sibienii si le vor explica cum sa isi isi protejeze viata si bunurile.

Politistii spun ca in multe dintre cazuri cei care sunt trimisi la furat sunt copii. Si asta pentru ca adultii din jurul  lor stiu ca acestia nu raspund penal pana la varsta de 14 ani. De cealalta parte, si victimele minori sunt intr-un numar mare. Spre sfarsitul anului trecut in doar cateva saptamani au fost talhariti mai multi adolescenti chiar in centrul orasului. Acestora le erau smulse din mana telefoanele mobile.

Pentru a se feri de interesul hotilor, sibienilor li se recomanda sa nu poarte la vedere bijuterii scumpe, sa nu mearga cu bani, telefoane mobile sau portofele in mana iar odata cu lasarea serii sa nu mearga pe stradute laturalnice, neiluminate.

No Comment

Leave a Reply

*

*