Calusarii au facut spectacol de Pasti

Hila Ovidiu

Peste o suta de dansatori au oferit un spectacol inedit in seara de Pasti, in comuna Rasinari. Dansul calusarilor, traditie veche de zeci de ani, a incantat privirile satenilor prezenti la eveniment, multi dintre ei veniti special pentru acest dans.

Peste 100 de dansatori au facut spectacol in seara de Paste la Rasinari, oferind un remarcabil dans al calusarilor. Aceast dans are o traditie de zeci de ani si se desfasoara in fiecare an la caminul Cultural din localitate. Membrii grupului au varste cuprinse intre 4 si 20 de ani, iar dansatorii repeta tot anul pentru a oferi de fiecare data spectatorilor un spectacol de dans adevarat. Aceasta traditie se transmite din tata in fiu, iar pentru cei care o mostenesc, este o adevarata onoare sa o si continue. La  asa un spectacol, au fost si spectatori pe masura. De pe margine localnicii au privit impresionati dansul. Printre ei s-au aflat si partintii dansatorilor care s-au mandrit cu fii lor, pe care i-au initiat chiar ei in tainele dansului Calusarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Liniste de Sarbatori

Politistii rutieri sibieni au fost la datorie de Sfintele Sarbatori de Pasti, iar vigilenta lor a dat rezultate. Niciun eveniment rutier major cu consecinte grave nu s-a inregistrat in judetul Sibiu, la sfarsitul acestei saptamani. In acest an politistii rutieri sibieni au avut parte de sarbatori linistite, din punct de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro