Calendarul obligatiilor fiscale

Hila Ovidiu

Operatorii economici cu cifra de afaceri de peste 220 de mii de lei trebuie sa isi depuna raportarile contabile. Acestea nu sunt insa singurele obligatii declarative pe care agentii economici trebuie sa le depuna la Finante. Noi va spunem care este calendarul complet al obligatiilor fiscale pentru luna august.

fs
Aceasta raportare nu este necesara celor care nu au desfasrat actvitate de la data infiintarii pana la finele lunii iunie a acestui an. Raportarea se depune la finante sau se transmite prin posta prin scrisoare cu valoare declarata. De asemenea poate fi depusa in hartie si format electronic sau numai in forma electronica in conditiile in care are atasata o semnatura electronica extinsa. Nedepunerea raportarilor contabile atrage dupa sine amenzi cuprinse intre 2 mii si 5 mii de lei.
Pana in 7 august se depune formularul 092. formularul 096 poate fi depus tot pana la aceeasi data. Data de 18 august este ultima zi pentru depunerea situatiei eliberarilor pentru consum de tigarete. Pana in 25 august trebuie depuse notificarea privind aplicarea sau incetarea sistemului de tva la incasare, declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, declaratia privind contributiile sociale impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de persoanele care desfasoara activitate in tara noastra si de persoanele fizice romane angajate in misiuni diplomatice sau posturi consulare, declaratia de decont pe taza pe valoare adaugata, decontul special de tva, declaratiile privind sumele rezultate din ajustarea sau regularizarea taxei pe valoare adaugata si declaratia recapitulativa privind livrarile, achizitiile si prestarile intracomunitare. De asemenea tot pana la aceeasi data trebuie depusa si declaratia informativa privind livrarile, prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national. Cei care nu isi depun declaratiile risca amenzi de pana la 1000 de lei pentru persoanele fizice si de pana la 5 mii de lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Violenta naste violenta!

Violenta naste violenta!!! Este semnalul de alarma pe care il trag politistii sibieni. Oamenii legii ne dau sfaturi despre cum sa ne comportam in societate, cum sa reactionam in anumite imprejurari dar mai cu seama cum sa prevenim situatiile in care poate aparea violenta. Oamenii legii spun ca desi pare […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro