Cadou sau…nuielusa?

Hila Ovidiu

A inceput numraratoarea inversa pentru cadourile de sarbatori. Pana sambata dimineata toti copiii care au fost cuminti vor primi daruri de la Mos Nicolae. Cei care nu au fost tocmai ascultatori vor primi pe langa dulciuri si cate o nuielusa… Pe acestea din urma Mosul le-a achizitionat de la comerciantii stradali.

inTraditia spune ca in noaptea dintre 5 si 6 decembrie copiii care au fost cuminti tot anul si care si-au facut de cu seara ghetutele cu crema vor primi cadouri de la Mos Nicolae. La polul opus, mosul ii “cadoriseste” pe cei strengari si neascultatori cu nuieluse.
Anul acesta Mosul si-a facut provizia de nuieluse de la comerciantii amplasati pe Bulevardul Nicolae Balcescu, Piata Unirii si Bulevardul Mihai Viteazul si Piata Cibin. Pretul unei nuieluse a fost de maxim 5 lei. Nuielusele traditionale pe care le primeau copiii acum o suta de ani au fost inlocuite de altele din plastic sau crencute de copac. Toate au fost insa frumos imbracate in hartie colorata. Unele dintre ele au forma unui bastonas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Afectiunile neurologice, tot mai des intalnite

Stressul cotidian, vorbitul la telefon, alimentatia nesanatoasa si obezitatea ne afecteaza mai mult decat ne putem imagina. De la aceste cauze si pana la producerea unui accident vascular cerebral, sau a altor afectiuni neurologice nu mai este decat un pas. Medicii incearca de ani buni sa traga un semnal de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro