Business Summit Transilvania

În premieră, Centrul INFOBiz și Elite Business Women vin cu un concept integrat de Business Summit, de la practici internaționale, la perspective regionale ale mediului de afaceri și până la provocări și soluții de dezvoltare ale mediului de afaceri transilvănean.

Elite Business Women și Centrul INFOBiz invită oamenii de afaceri să participe la un eveniment de elită, Transilvania Business Summit, care aduce împreună mediul de afaceri, reprezentanți ai patronatelor din România, reprezentanți ai instituțiilor statului și ai sistemului de învățământ universitar și dual. Evenimentul are loc la Sibiu, în data de 10 Octombrie 2019, în sala Aula Magna a Universității Lucian Blaga, din cadrul Facultății de Medicină( strada Lucian Blaga 2A, Sibiu), începând cu ora 12.

Despreorganizatori.

Centrul de Informare și Asistență în Afaceri – INFOBIz s-a înființat cu scopul de a crea o comunitate puternică a oamenilor de afaceri, în special IMM-uri, astfel încât vocea Centrului să fie respectată şi apreciată. Printre obiectivele strategice amintim instrumentul de protecție a mediului de afaceri împotriva abuzurilor statului – aplicatia PROTECTBiz(in curs de finalizare) – protectbiz.ro, asistarea agentului economic cu privire la competențele organului de control, informarea gratuită a întreprinzătorilor prin experți în activități legate de domeniile financiar, fiscal, comercial, juridic, marketing, fonduri europene, managementul afacerii și până la domenii de activitate de un anumit specific,  creșterea prestigiului profesiei de om de afaceri precum și stabilirea unui parteneriat între mediul de afaceri și autoritățile publice locale.

”Consider că mediul de afaceri, în special IMM, nu este reprezentat correct si nici nu beneficiază de un tratament echitabil din partea institutiilor statului, a legiuitorului, a autoritatilor locale, cu toate ca este principalul contribuitor la bugetele locale și nationale. E nevoie de o voce puternică, unitară, astfel încât sa fim pusi la masa decizieiori de câte ori sunt avute în vedere măsuri bugetare, măsuri economice, atât la nivel local cât si național. Trebuie să inducem responsabilitate atat reprezentanților instituțiilor statului cat si noua, antreprenorilor, adoptand un comportament responsabil social și de business”  -Ciprian FARAON, Presedinte Centrul INFOBiz&antreprenor, organizator eveniment Transilvania Business Summit

Elite Business Women a pornit ca un mic grup de femei care discutau în mediul online despre importanţa antreprenoriatului feminin în societatea modernă, iar în câţiva ani această idee s-a transformat în cea mai mare companie de educaţie antreprenorială feminină din România. Peste 8000 de companii formează Elite Business Women –peste 8000 participanţi la peste 200 de evenimente Elite Business Club, 20 conferinţe internaţionale (Londra, Lisabona, Roma) şi multe proiecte în derulare precum EBW Invesment Fund, Elite Mastermind Board sau Media Kit pt IMM uri.

„Cred înpotenţialul IMM urilor românești și mă bucur să văd preocuparea acestora pentru dezvoltare. Sunt de părere că afacerile care rezistă peste ani sunt cele care înteleg nevoia de acumulare de know how de business. Ediţia din 10 Octombrie 2019 vine cu o abordare pragmatică, realistăși cu un call to action, acela de a oferi antreprenorilor instrumente concrete pentru creșterea afacerilor si oportunitati de parteneriate. ” – Bianca Tudor, fondator& CEO Elite Business Women, organizator eveniment Transilvania Business Summit

Temele principale ale evenimentului.

  • Comportament antreprenorial, mentorat si leadership
  • Vulnerabilitateamediului de afaceri din România, în special IMM
  • Provocări & soluții privind mediul de afaceri sibian, transilvanean
  • Mediul privat vs institutiile statului
  • Criza forței de muncă & Impactul învătământului dual, scolar si universitar
  • Impactul legislatiei si eficientei sistemului judiciar asupra IMM si mediul de afaceri

Speakeriinternaționaliîn cadrulevenimentului( primul panel).

Mavis Amankwah – Antreprenor multi-premiat, Public Speaker si Business Coach, cu peste 20 ani in industriacomunicatiilorsiserviciilorprofesionale, ambasador al diversitatii din Marea Britanie

Al Kamara –  Antreprenor, Executive Coach and Author of The Drive to Aim High: Seven Powerfull Mindsets Proven to Guarantee Your Success

Lena Kay– Antreprenor, TedX Speaker & Transformational Coach

Tal Catran–  Accelerators Guru & International Keynote Speaker; Start-Up Ecosystem Builder;TEDx Speaker 

Invitațispecialiaievenimentului( aldoilea panel)

Ø Florin JIANU – fostMinistrupentru IMM-uri, mediu de afacerisiturism, Presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private MicișiMijlocii din Romania

Ø Catalin PREDOIU– fostMinistru al Justitiei, Deputat, reprezentant al ParlamentuluiRomaniei

ØLivu ROGOJINARU – VicepresedinteConsiliului Economic si Social

Ø Livia ILIE – ProrectorUniversitatea Lucian Blaga din Sibiu

Ø Adrian RADA – Vice-PresedinteFederațiaNationalapentruInvațamantșiFormareProfesionala

Ø Catalina COSTACHE / Doris LUPU – Fundatia POLISANO – responsabilitatesociala

Ø Reprezentanțiaiinstituțiilorpublice locale șiregionale

Ø Reprezentanți ai patronatelor   

Cu ocazia acestui eveniment se valansa Patronatul Judetean al IntreprinderilorMicisiMijloci din Sibiu, organizatie afiliată Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private MicişiMijlocii din România (CNIPMMR – Florin JIANU, presedinte). Printre reprezentanții membrilor fondatori ai patronatuluise regasesc: Ciprian FARAON, VasileȘtefănuță, Adrian RADA.

Intre cele doua paneluri va fi organizat un pranz de afaceri( business lunch) pentru toti participantii, potrivit activitatilor de networking. 

Acest eveniment nu esteunul politic, nu este generator de venituri pentru organizatori, intrarea fiind liberă. 

Dorim să întindem o mână de ajutor mediului de afaceri românesc, în special IMM, prin prezentarea de bune practice europene, internaționale dar și mijlocirea unui dialog constructive între mediul de afaceri sibian, transilvănean și reprezentanții instituțiilor.

Vă așteptăm cu drag în data de 10 Octombrie 2019, în sala Aula Magna a Universității Lucian Blaga, din cadrul Facultății de Medicină( strada Lucian Blaga 2A, Sibiu), începând cu ora 12.

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS