Bujorul infloreste la Gura Raului

Hila Ovidiu

In zilele de 7 si 8 iulie 2012 comunitatea din Gura Riului isi invita oaspetii la o noua editie a Festivalului de traditii din localitate, Festivalul Bujorul de munte. Ajuns la cea de-a 9- a editie,  manifestarea este una dintre cele mai importante momente ale anului in care portul romanesc, folclorul, dansul si traditile ardelenesti aduna laolalata mii de oameni.

Sarbatorit la inceputul lunii iulie, bujorul de munte infloreste in zona Iezerelor Cindrelului, locul de unde izvoraste Cibinul si pe unde ciobanii ardeleni si-au scris si si-au trait istoria. Festivalul este organizat si anul acesta de catre Consiliul Local din Gura Raului, Consiliul Judetean Sibiu prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul-Junii” Sibiu.    „La fiecare editie dorim sa aducem noutati la festival si sa introducem momente noi”, declara primarul Comunei Gura Riului, dl. Calin Gheorghe. “Si anul acesta cu sprijinul d-nei Silvia Macrea, director al CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, gurana de-a noastra, ne vom bucura de un program folcloric deosebit, atat specific zonei, cat si sustinut de invitati speciali. Bucataria traditionala va fi prezentata de pensiunile din localitate. Noutatea o va reprezenta de aceasta data programul de jocuri specifice locului, un stand de mestesuguri, un atelier de pictat icoane pe sticla pentru copii. Si asa cum am facut-o in ultimii trei ani, vom incerca sa transmitem si un mesaj eco participantilor la festival, rugandu-i prin intermediul copiilor din Gura Riului sa aiba grija de frumusetile locului unde petrec”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Muzica baroc in 29 si 30 iunie

Weekend plin de concerte cu muzica baroc la Sibiu. Pentru ca tot este anul baroc, Asociatia Corul de Camera Caedonia sustine alaturi de alte coruri din Italia si Franta mai multe reprezentatii artistice. Una dintre ele va avea loc chiar in muzeul in aer liber. Zilele de vineri si sambata […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro