Bugetul Sibiului, mai mare ca anul trecut doar pe hartie

Proiectul de buget al municipalitatii este in dezbatere publica. Teoretic Primaria are mai multi bani ca anul trecut insa, in practica, sumele castigate vor merge catre asistenta sociala trecuta de Guvern, din sarcina nationala in cea locala.

Bugetul calculat pentru anul in curs se ridica la 778 de milioane de lei si este considerat, cel putin cifric, cu 12 procente mai mare decat cel din 2018. Cea mai mare suma, aproape 400 de milioane de lei vor merge in acest an pentru sectiunea de dezvoltare. Restul banilor vor fi folositi pentru cheltuieli de functionare. Ne referim aici la salarii, plata facturilor pentru iluminat public, salubrizare si deszapezire dar si intretinere de mobilier urban.

Chiar daca bugetul pare mai generos decat cel de anul trecut, in practica, banii castigati prin cresterea de la 43 la 60 la suta a sumelor provenite din cotele defalcate, vor merge catre asistenta sociala. Practic cresterea este insesizabila dat fiind faptul ca pentru partea de asistenta este nevoie de 21 de milioane de lei.

Invatamantul primeste si in acest an o suma record. Este vorba despre mai bine de 112 milioane de lei. Banii merg catre noul liceu de arta, finalizarea lucrarilor de la Regina Maria, extinderea mai multor scoli si constructia a doua crese.

 Pentru sanatate s-au alocat aproape 82 de milioane de lei. Pentru cultura sport si agrement suma alocata depaseste 149 de milioane de lei iar capitolul infrastructura, cel mai important in opinia sibienilor, beneficiaza de peste 228 de milioane de lei.

Mare parte din lucrari vor fi folosite din excedentul bugetar. Sumele ramase necheltuite anul trecut sunt de cateva sute de milioane de lei.

No Comment

Leave a Reply

*

*