Bugetul judetului se voteaza saptaman viitoare

Hila Ovidiu

Consilierii judeteni vor fi chemati in 12 februarie in sedinta extraordinara pentru a vota bugetul. Acesta este calculat in 2015 la o valoare de 274 de milioane de lei. Conform proiectului supus dezbaterii publice, cei mai multi bani sunt alocati cheltuielilor de functionare pentru institutiile subordonate Consiliului Judetean.

sb

Bugetul judetului este in acest an cu aproape 50 de milioane mai mic decat cel din 2014. majoritatea banilor se indreapta pentru cheltuieli de functionare, in timp ce restul de 22,75 la suta vor fi folositi pentru dezvoltare. In ceea ce priveste investitiile pe priml loc este sanatatea urmata de infrastructura rutiera si management al deseurilor. Cele mai importante investitii spitalicesti se indreapta in acest an catre Spitalul de Psihiatrie si Spitalul de Boli Pulmonare. Tot anul acesta vor fi gata si lucrarile de mansardare bloc chirurgical plus ATI, acoperis pentru sectiile de urologie, ortopedie si chirurgie, dar si lucrarile de mansardare a sectiei clinice de recuperare medicina fizica si balneologie 1. Ample lucrari se vor desfasura in acest an si la sectia de Infectioase. Acestea se vor finaliza abia in 2016. Pentru drumuri sunt programate lucrari de intretinere dar si de modernizare. Vor intra in modernizare DJ 105 D Sasaus-Agnita, DJ104G Sacadate Nou, DJ142J Seica Mare – Seica Mica, dar si DJ 142 B Blajel-Bazna-Boian-Alba. La aceste lucrari se adauga consolidarea podului Sadu de pe drumul judetean 105 G si consolidarea drumului Jina-Sugag. De modernizare vor beneficia in 2015 si 126 de kilometri de drumuri comunale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cod galben pana sambata

Iarna revine in forta! Mai bine de 20 de judete ale tarii vor fi sub avertizare meteorologica de ninsori si vant puternic. Atentionarea expira sambata la ora 14.00. Vremea tine mortis sa ne reaminteasca faptul ca…inca este iarna! Dupa cele cateva grade cu plus de joi, vineri de la ora […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro