Buget 2016, marca Guvernul Ciolos

Hila Ovidiu

Cand au iesit in strada, zeci de mii de romani au sperat la o viata mai buna. Au sarit in sus de fericire cand au primit un Guvern format in tehnocrati. Acum insa dezamagirea isi spune cuvantul. Oricine ar veni la putere banii pentru omul de rand vor fi tot putini, alimentele si utilitatile tot scumpe, iar politicienii vor avea aceleasi “salarii grase”. Mii de oameni au iesit in strada in urma cu o aproximativ o luna de zile. I-a mobilizat tragedia de la Colectiv si dorinta de a avea o viata mai buna, spitale in care sa nu se moara cu zile si scoli in care sa fie cu adevarat gratuit accesul la educatie. Rezultatul revoltei nationale a fost primul guvern 100% tehnocrat pe care l-a avut Romania. Ministri adusi din institutiile europene sau oameni de cifre si afaceri din tara noastra s-au asezat la masa negocierilor si au pus la cale bugetul pe anul viitor. Rezultatul? Bani mai multi pentru politicieni si salarii inghetate pentru amaratii de rand. Ba mai mult, guvernantii se gandisera sa lase si Biserica fara finantare pentru anul care vine. Dupa niste telefoane primite insa Ciolos, seful actualului Guvern a devenit ceva mai maleabil. A dat asigurari ca salariile preotilor ar putea fi marite. Nici de drumuri moderne nu vom avea parte. Bugetul pe noul an este cu un miliard de lei mai mic. Si asta pentru ca, spun noii ministri, banii din anul in curs nu au fost cheltuiti in totalitate.
Au existat insa bani pentru Administratia Prezidentiala, salarii “nesimtite” si o “bruma” cu care sa scoata ochii bugetarilor. Pensionarii ar putea primi 5%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amenzi pentru transport ilicit de lemne

Va sta la iarna in frig si fara nici un leu in buzunar.. Un barbat din Vestem va fi nevoit sa plateasca o amenda usturatoare dupa ce a fost prins de politisti ca transporta cu o autoutilitara lemne pentru care nu avea acte de provenienta. Tanarul din Vestem are 30 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro