Bradeniul, singura localitate sibiana fara medic de familie!

Hila Ovidiu

Localitatea Bradeni este singura din tot judetul Sibiu unde nu exista medic de familie. Aici oamenii sunt nevoiti sa mearga kilometri buni pentru a beneficia de servicii medicale. Pana la momentul de fata nu s-a gasit o solutie desi situatia dureaza de 2 ani.

Localnicii din Bradeni sunt nevoiti sa mearga mai bine de 10 kilometri de fiecare data cand au nevoie de ajutorul unui medic de familie. In localitatea lor nu exista cabinet medical de doi ani de zile. In zona a fost un cabinet insa doctorul a decis sa isi mute activitatea in alta localitate. Din pacate pana la momentul de fata nu s-a gasit niciun doctor care sa vrea sa preia localitatea desi aici sunt aproximativ 800 de asigurati.

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Sibiu spun ca Directia de Sanatate Publica este singura institutie care se poate ocupa de aceasta problema. O parte din contributie ar putea-o avea si primaria localitatii care ar putea pune la dispozitie un dispensar dotat menit sa ii atraga pe tinerii medici. Sunt mai multe localitati ale judetului unde primarii au reabilitat dispensarele comunelor si au oferit diverse facilitati pentru a reusi sa convinga astfel medicii sa isi desfasoare activitatea in comunitatile rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Focar de gripa la Sibiu

Focar de gripa la Sibiu! Sunt peste 100 de suspiciuni de gripa si 2 confirmari cu laboratorul. 44 de cazuri au fost inregistrate numai in Spitalul de Pediatrie. Micutii s-au imbolnavit unii de la altii. In ultima saptamana s-au raportat catre DSP Sibiu un numar de 105 suspiciuni de gripa. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro