BPOC, noua boala a secolului!

Fumatul distruge sanatatea sibienilor! Unul din 4 pacienti internati la TBC sufera de bronhopneumopatie cronica obstructiva. BPOC-ul este o boala care nu se vindeca insa care, descoperita la timp poate fi oprita din evolutie.

Pe langa cancer fumatorii risca o gramada de alte afectiuni. Cele mai grave sunt insa cele pulmonare. Statisticile arata ca numarul cazurilor de bronhopneumopatie cronica obstructiva aproape s-a dublat in ultimii ani.

BPOC-ul este o boala cronica ce afecteaza atat bronhiile cat si plamanii. Cele doua forme de boala sunt bronsita cronica si emfizemul. Ambele duc la ingustarea ireversiva a cailor respiratorii de intrare in plamani si implicit la incapacitatea de a respira normal. Numarul cazurilor este in crestere si la Sibiu. Specialistii in medicina pulmonara spun ca anual le trec pragul aproximativ o mie de pacienti cu BPOC cauzat de fumat.

Pentru a preveni numarul mare de imbolnaviri, medicii de la Pneumoftiziologie organizeaza miercuri, joi si vineri o ampla campanie de testare cu ajutorul spirometrului. Spirometria este o procedura medicala de test, noninvaziva care le permite specialistilor sa vada capacitatea de functionare a plamanilor.

 

No Comment

Leave a Reply

*

*

POPULAR POSTS