Bisericile Muzeului Taranului

Hila Ovidiu

De cativa ani buni parterul Bibliotecii Judetene Astra s-a transformat in sala de expozitii. In urmatoarele doua saptamani poate fi vizitata o expozitie care vine tocmai de la Bucuresti si care prezinta Bisericile Muzeului Taranului Roman.

indexExpozitia se intituleaza “Biseicile Muzeului Taranului” si reuneste imagini mai putin cunoscute a celor 6 biserici monument aflate in custodia unitatii culturale din Capitala. Printre randuri, cei care viziteaza expozitia pot afla faptul ca nu doar in Maramures sunt bisrici din lemn ci si in Transilvania. Acestea au insa turnuri clopotnita de dimensiuni ceva mai mici decate cele maramuresene. Picturile infatiseaza biserici din Hunedoara si Arad. Vorbim aici despre Biserica Sfintii Ierarhi din Troas, Biserica Inaltarea Maicii Domului din Julita, Biserica Intampinarea Domnului din Grosii Noi din Arad si Biserica Adormirea Maicii Domnului din Lunca Motilor, Biserica de lemn din Mintia si Biserica cu hramurile Sfantul Nicolae si Sfantul Mina din Bejean, Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Recomandari rutiere

Vremea nu se anunta tocmai buna pentru acest weekend. Politistii rutieri spun ca in aceste conditii ar fi bine ca soferii sa dea dovada de multa atentie la volan. Si mai cu se ama sa nu calce prea tara pedala de acceleratie! Inca de sambata dimineata soarele s-a luptat cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro