Bisericile fortificate sasesti, pe smartphone-uri

Hila Ovidiu

Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România a lansat la Sibiu o aplicatie inedita pentru telefoanele inteligente cu sistem de operare Android, dar si pentru IPhone. Aplicatia este prima de acest gen din tara si le permite utilizatorilor sa localizeze bisericile fortificate din judetul Sibiu si sa afle toate informatiile necesare despre acestea.

Premiera la Sibiu. Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din Romania a lansat o aplicatie inedita pentru pentru iPhone si Smartphone (Android). Aplicatia se refera la bisericile fortificate evanghelice din Transilvania ca obiective arhitecturale si turistice, este prima de acest gen din tara si este deja functionala. Posesorii telefoanelor de ultima generatie vor putea afla informatii despre bisericile evanghelice fortificate in functie de locatie. Sunt disponibile informatii privind satul si imprejurarile, data constructiei, tarife pentru cazare si vizitare, in limba germana, engleza si romana, iar utilizatorii pot adnmira si superbe imagini cu locatiile. Dezvoltarea aplicatiilor a fost finantata de Comisariatul pentru Cultura si Media al Guvernului Federal al Germaniei. Dezvoltarea propriu zisa a aplicatiilor a constituit obiectul unui proiect de cooperare intre Universitatea Tehnica din Berlin si Biroul Biserici Fortificate al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din Sibiu.  Numele aplicatiei este Kirchenburgen Landschaft Siebenburgen – Peisajul bisericilor fortificate din Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Controale OPC inainte de Pasti

In perioada premergatoare sarbatorilor Pascale, inspectorii OPC au efectuat controale la operatorii economici care comercializau produse specifice pentru aceasta perioada. Iar neregulile nu au intarziat sa apara. Au fost acordate amenzi in valoare de peste 40 de mii de lei si au fost oprite de la comercializare peste 180 de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro