Beneficii pentru absolventii care se angajeaza

Hila Ovidiu

Daca intra in somaj, absolventii castiga 250 de lei timp de 6 luni. Daca reusesc insa sa se angajeze primesc de la stat mult mai multe beneficii financiare. Vorbim aici despre prima de incadrare si chiar prime de instalare pentru cei care lucreaza in alt oras decat cel de domiciliu.

Absolventii care reusesc sa se incadreze pe piata muncii imediat dupa finalizarea studiilor au parte de diferite prime de la Stat. Una dintre ele este chiar prima de incadrare.

Cei care si-au depus deja actele de somaj dar intre timp se angajeaza vor beneficia de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul pana la expirarea perioadei de somaj. Pentru a intra in posesia banilor tinerii trebuie insa sa anunte si sa isi depuna un dosar la Ajofm Sibiu. Absolventii care se angajeza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu beneficiaza de prima de incadrare egala cu de doua ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data acordarii. Cei care isi schimba domiciliul datorita angajarii primesc o prima de instalare egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta. Atentie insa!!! Daca solicitantii nu stau la locul de munca macar un an de zile sunt obligati sa restituie banii primiti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Circulati cu prudenta!

Date fiind conditiile meteo, politistii rutieri le recomanda soferilor sa dea dovada de prudenta in trafic. Acestia trebuie sa fie atenti sa-si adapteze in permanenta viteza la conditiile de drum dar si sa acorde prioritate pietonilor in locurile special marcate. Politistii rutieri spun ca pe timp de ploaie numarul accidentelor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro