Batran inselat prin metoda „pomana”

Atentie, sibieni! A aparut o noua metoda prin care raufacatorii ii lasa pe cei vulnerabili fara bani! Politistii numesc aceasta metoda „pomana”. Cea mai recenta victima a hotilor este un barbat in varsta de 78 de ani care a fost pagubit de suma de 5 mii de lei dupa ce a permis unei necunoscute accesul in locuinta sa. Femeia i-a batut la usa sub pretextul ca vrea sa ii ofere de pomana bani si fructe.

Politistii spun ca furtul din locuinta s-a produs in cursul zilei de marti cand, victimei in varsta de 78 de ani i-a batut la usa o femeie. Sub pretextul ca ofera pomana, individa a patruns in locuinta barbatului. Femeia i-a cerut sa ii schimbe o suma de bani iar in timp ce victima cotrobaia dupa rest, hoata si-a facut plinul si s-a facut nevazuta. Victima a observat abia apoi ca a fost pagubita de suma de 5 mii de lei. Cand s-a dezmeticit a mers la politie unde a depus plangere.

Politistii fac apel la toti sibienii sa nu deschida usa necunoscutilor si sa nu permita  accesul acestora in locuintele lor.

Oamenii legii spun ca raufacatorii se pot da drept reprezentanti ai institutiilor de stat, ai lanturilor de magazine, ai unor firme cunoscute care vand produse cosmetice sau de curatenie si care pretind ca aduc diverse oferte insa, in esenta, acestia nu vor altceva decat sa fure. Nu putine au fost cazurile cand infractorii s-au dat drept angajati ai firmelor de gaz sau electricitate si au patruns astfel in locuintele oamenilor.

Principalul sfat pe care politistii il dau sibienilor este sa nu permita necunoscutilor accesul in locuinta indiferent de motivul invocat de acestia. In cazul celor care spun ca reprezinta companii de utilitati, li se poate permite accesul numai dupa ce, angajatii prezinta legitimatia, iar cei care le deschid usa dau un telefon la firma cu pricina pentru a vedea daca cei legitimati activeaza intr-adevar acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiect pentru transformarea sambetei in zi lucratoare

In timp ce, “ in tarile cu apa calda” programul de lucru se scurteaza fie la 4 zile pe saptamana fie la 6 ore pe zi, in tara noastra sclavia la locul de munca se adanceste tot mai mult. Dovada sta faptul ca unul dintre partidele din opozitie a depus […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro