Bani pentru Spital

Hila Ovidiu

Este oficial! Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a castigat finantarea de 18 milioane de lei pentru realizarea unui Centru de Cercetare Medicala. Actele au fost deja semnate.

indexSpitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu va fi primul din tara care va avea un centru ultraperformant de Cercetare Medicala. Centrul va fi gazduit de cladirea Maternitatii la parter. Spitalul a castigat deja finantarea de 18 milioane de lei iar actele pentru acest proiect au fost semnate. Dosarul pentru obtinerea finantarii a fost depus la Ministerul Educatiei inca de anul trecut. Semnarea actelor a avut loc insa in aceasta luna. Consiliul Judetean finanteaza acest proiect cu 25 la suta din suma totala necesara. Implementarea acestui proiect va duce la achizitionarea de aparatura medicala de inalta performanta. Vorbim aici despre un RMN 3 Tesla, un angiograf, un computer tomograf si alte aparate cu tehnologie de ultima generatie. Mai mult, odata cu deschiderea centrului pacientii spitalului vor beneficia de investigatii medicale complexe imposibil de realizat in spitalul judetean la momentul de fata. Aparatura va ajunge la Sibiu cel tarziu in luna noiembrie a anului viitor dupa realizarea licitatiilor si a intregii proceduri de achizitie. Cu ajutorul noilor aparate se vor putea face investigatii medicale pentru tot ceea ce inseamna patologie vasculara de la vase de sange, neurologie cu patologie vasculara, obstetrica ginecologica cu tot ceea ce inseamna patologie indusa, nefrologie si patologie vasculara a arterei renale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Nu lasati obiecte de valoare in masina!!!

Politistii spun ca numarul masinilor sparte de hoti a crescut alarmant in ultima perioada. Pentru a nu deveni victime sigure oamenii legii dau cateva sfaturi tuturor posesorilor de autoturisme. Cel putin o masina este sparta de hoti in fiecare zi in Sibiu. Oamenii legii spun ca vinovati de aceasta situatie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro