Bani pentru „Prima casa”

Hila Ovidiu

Avem vesti bune pentru tinerii care viseaza sa se mute in acest an la casa lor. Programul „Prima Casa” continua si in 2015. Plafonul de garantare este de 2.500 milioane lei, bani la care se adauga si sumele ramase din 2014.

indeGuvernantii au adoptat miercuri hotararea conform careia programul „Prima casa” va continua si in acest an. Garantia pentru achizitionarea unei locuinte de catre tineri care nu detin alte proprietati pe numele lor are pentru acest an un plafon de 2.500 milioane lei. acestei sume se adauga si diferentele nealocate din plafonul pe anul trecut, dar si sumele neutilizate pana la finele anului din fondurile alocate bancilor in acelasi an.
De cand a fost lansat programul si pana in momentul de fata s-au dat aproximativ 130 de mii de garantii de finantare pentru prima casa. Valoarea acestora este de 2,525 miliarde euro, respectiv 10,985 miliarde lei, din care 31% reprezintă valoarea garantiilor destinate achizitiei de imobile construite intre anii 2008-2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multi someri

Mai bine de 70 de sibieni au petrecut sarbatorile de iarna cu grija zilei de maine. Oamenii au ramas in ultima luna a anului trecut fara un loc de munca… La ora actuala in Sibiu sunt peste 8800 de someri. Ca de obicei cei mai multi someri, peste 3400 sunt […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro