Bani pentru agentii economici care angajeaza persoane provenite din categorii defavorizate

Hila Ovidiu

Statul da bani angajatorilor care incadreaza in munca persoane aflate in grupuri vulnerabile. Suma acordata este de 2250 de lei pe luna. Aceiasi bani ii primesc si cei care incheie contracte de stagiu sau ucenicie.

Angajatorii care dau de lucru tinerilor fara experienta sau varstnicilor beneficiaza de stimulente financiare. Valoarea acestora depaseste 2 mii de lei lunar.

Astfel, agentii economici care angajeaza absolventi primesc pentru un an de zile suma de 2250 de lei pentru fiecare absolvent incadrat cu conditia ca acestuia sa ii fie asigurat serviciul pentru o perioada de cel putin 18 luni. Aceeasi suma o primesc si cei care incadreaza pe durata nedeterminata, cu norma intreaga, persoane cu handicap. Suma in cazul acestora se da pe o perioada de un an si jumatate.

Tot 2250 de lei si tot pe o perioada de 18 luni sunt stimulati financiar si angajatorii care incheie contracte pe perioada nedeterminata cu persoane de peste 45 de ani, someri de lunga durata sau someri care sunt parinti unici ai sustinatori ai familiilor monoparentale.

De aceleasi beneficii se bucura si cei care angajeaza someri care mai au maxim 5 ani pana la pensionare. Si cei care angajeaza stagiari sau ucenici intra sub incidenta aceleiasi legi de protectie sociala. In cazul acestora suma de 2250 de lei este asigurata pe toata perioada stagiului de pregatire sau ucenicie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT CALIFICAT

Polițiștii Poliției Municipiului Câmpulung și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung efectuează la această oră 13 percheziții domiciliare la locuițele unor persoane bănuite de infracțiuni de furt calificat.În dimineața zilei de 12 noiembrie a.c., […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro