Bani mai multi la buget

Hila Ovidiu

Este oficial! Incepand cu data de 1 ianuarie 2013, se aplica sistemul TVA la incasare, respectiv exigibilitatea taxei intervine la data incasarii contravalorii integrale sau partiale a livrarii de bunuri ori a prestarii de servicii. Ordonanta Guvernului pentru modificarea si completarea Legii Codului fiscal, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Conform prevederilor actului normativ,  Sistemul TVA la incasare se aplica de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri in anul calendaristic precedent nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei. Cifra de afaceri este constituita din valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii taxabile sau scutite cu drept de deducere precum si a operatiunilor neimpozabile in Romania, realizate in cursul unui an calendaristic. De asemenea, persoanele impozabile cu sediul activitatii economice in Romania, care se inregistreaza in scopuri de TVA in cursul anului, aplica sistemul TVA la incasare incepand cu data inregistrarii in scopuri de TVA. Persoanele impozabile care aplica sistemul TVA la incasare incepand cu 1 ianuarie 2013 au obligatia sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 25 octombrie 2012 inclusiv, o notificare din care sa rezulte ca cifra de afaceri realizata in perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 inclusiv, nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei. In situatia in care persoana impozabila nu depune notificarea, aceasta va fi inregistrata din oficiu de organele fiscale in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A scapat cu viata

Accident de Munca in Medias! Un barbat care lucra la canalizarea orasului a fost prins sub pamant dupa ce malul s-a surpat. Din fericire a scapat cu viata dar a ramas internat la spital. Accidentul de munca a avut loc in Medias!  Barbatul, angajat al unei societatii ce efectua lucrari […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro