Bani europeni pentru modernizarea Spitalului de Psihiatrie

stiri redactie

Inca un spital intra in reabilitare cu bani europeni! Consiliul Judetean Sibiu a semnat luni un contract de finantare in valoare de aproape 11 milioane de lei, bani cu care va fi modernizat si extins ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie Gheorghe Preda.

Spitalul sibian este unul dintre cele mai vechi atat din judet cat si din tara. Este compus din 21 de cladiri si dateaza din 1863. A mai beneficiat de mici investitii pana acum insa nicioadata acestea nu sunt suficiente dat fiind faptul ca in tara noastra infrastructura medicala a ramas cu mult in urma tarilor europene.

Proiectul pentru care s-a semnat luni contractul de finantare prevede reparatii capitale pentru sectiile de Psihiatrie si dotari cu aparatura in valoare de aproape 5 milioane de lei din suma totala.

Implementarea proiectului ar urma sa duca si la cresterea calitatii actului medical. Investitia este necesara cu atat mai mult cu cat din 2013 si pana in prezent numarul pacientilor care solicita ajutorul medicilor psihiatri din Sibiu aproape s-a dublat ajungand sa depaseasca 12 mii de pacienti pe an. Aproximativ 20% dintre cazuri sunt pacienti veniti din judetele limitrofe Sibiului.

Durata de implementare a proiectului este de 45 de luni. Termenul limita este 31 decembrie 2021. In tot acest timp actuala cladire va fi modernizata si inaltata astfel incat sa se ajunga la o structura compusa din demisol parter, doua etaje si mansarda cu o suprafata totala construita de aproape 1400 de metri patrati. Noua cladire va adaposti 9 cabinete medicale, un laborator, 3 Sali d asteptare, 16 grupuri sanitare, vestiare, oficiu, sala de sedinte, registratura si cateva anexe.

In ceea ce priveste dotarile, se are in vedere amenajarea unui sistem modular analitic pentru biochimie si imunologie electrochemiluminescenta, un analizator automat pentru hematologie, un analizator de coagulare, unul pentru depistarea sedimentelor din urina, unul pentru microbiologie, un nefelometru, un eco doppler general si carotidian dar si alte doua aparate pentru imagistica neurologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incep lucrarile pe strada Fabricii

Atentie, soferi! Se inchide partial strada Fabricii. Artera urmeaza sa fie modernizata pentru a permite ulterior preluarea traficului din zona noului mall. Valoarea investitiei este de 2,7 milioane de lei. Banii provin din bugetul local. Cu aceasta suma, o firma sibiana, castigatoare a licitatiei, va trebui sa modernizeze carosabilul si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro