Bani de calculatoare pentru elevi si studenti

Hila Ovidiu

Aproape 18 mii de scolari din intreaga tara vor beneficia in acest an de Euro 200, programul prin care elevii primesc bonuri valorice pentru achizitonarea de calculatoare. La momentul de fata se face analiza dosarelor iar de luna viitoare vor fi impartite primele bonuri valoarice.
imagesProgramul a fost implementat pentru prima oara in anul 2004. De atunci si pana in momentul de fata zeci de mii de elevi si studenti au beneficiat de bani de la Stat pentru a-si achizitona calculatoare. Fiecare beneficiar primeste un tichet in valoare de 200 de euro. Anul acesta s-a alocat suma de 16 milioane de lei, bani care ar trebui sa ajunga la aproximativ 18 mii de beneficiari. Pot beneficia de acest program atat scolarii din sistemul de stat cat si cei din sistemul privat de invatamant. Trebuie sa aiba insa maxim 26 de ani iar venitul brut pe membru de familie sa nu depaseasca 150 de lei. Anul trecut de acest program au beneficiat 274 de elevi. Cei care s-au inscris anul acesta asteapta acum verificarea dosarelor. Cei care indeplinesc conditiile impuse de program vor putea intra in posesia bonurilor valorice in perioada 24-30 iunie. Isi pot apoi achizitiona calculatoarele pana la finele lunii august.
Calculatoarele trebuie sa aiba un procesor de 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard disk. La toate acestea se adauga software de baza licentiat cu sistem de operare si program antivirus. De la momentul la care a fost lansat proiectul si pana in prezent au beneficiat de bani pentru calculator aproximativ 300 de mii de elevi si studenti din intreaga tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Harap Alb, in premiera la Gong

Megapremiera duminica la Teatrul Gong. Va fi pus in scena spectacolul Harap Alb. Piesa este o adaptare fidela a povestii cu acelasi nume. Premiera spectacolului este programata pentru ziua de duminica. Piesa va incepe la ora 11.00. Harap Alb este una dintre cele mai frumoase povesti romanesti. Il are ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro