Bănci smart în Piața Mică

stiri redactie

“În nouă zonă pietonală din Piața Mică, în jurul Casei Artelor, am înlocuit băncile cu o variantă mai modernă și mai smart. Atunci când vom putea ieși din case, sibienii și turiștii vor avea la dispoziție cinci bănci cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile, mai comode și mai plăcute ca aspect.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Din cele cinci bănci recent amplasate în Piața Mică, trei își produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice pe șezutul băncii. Acestea sunt dotate și cu un dispozitiv pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile. Celelalte două bănci sunt conectate la rețeaua de electricitate și dotate cu prize USB pentru încărcare. În prezent se lucrează încă la punerea în funcțiune a acestor dispozitive, facilitățile de încărcare urmând să fie active începând de sâmbătă, 5 decembrie.

Băncile sunt fabricate în Cehia din oțel, acoperit cu lemn tropical și sticlă, potrivite ca aspect unui centru istoric. Costul achiziției a fost de 82.000 de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Protejați apometrele împotriva înghețului !

În timpul sezonului rece, se impune protejarea apometrelor de îngheț, lucru ce poate fi făcut urmând câteva recomandări simple: În cazul în care contorul este montat într-un cămin de apometru, asiguraţi-vă că acesta are capacul bine închis şi nu permite infiltrarea apei; În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro