Banci rupte si murdare in mai multe zone ale orasului

Cu mai putin de 2 luni inainte de Summit, bancile din parcurile sibiene arata mai rau decat toaletele publice necuratate de anul trecut. majoritatea sunt rupte, pline de excremente de pasare si de grafitti. Si toate astea in conditile in care municipalitatea are o firma care, pe bani multi, ar trebui sa se ocupe atat de reparatia bancilor cat si de spalarea acestora.

In luna ianuarie a acestui an Primaria Sibiu a semnat cu o firma un contract conform caruia, cei care au castigat licitatia trebuie sa ingrijeasca bancile din oras si sa le curete. A fost weekend si multi oameni au dat statul in casa pe plimbarile din parc. Numai ca nu au avut unde sa se odihneasca. Bancile din mai tot orasul sunt rupte si pline de mizerie. Prima oprire? Zona centrului Cultural Ion Besoiu. In zona de parcari o singura banca este intreaga. Restul au cel putin unul dintre lati rupti. Ba mai mult unele dintre ele sunt un adevarat pericol daca luam in conserdare faptul ca nu mai au suruburi si risca sa o ia la vale cu tot cu cetateanul care vrea sa se odihneasca macar putin.

Am mers mai departe. In acelasi parc, in rondul cu bancute. Aici stinghiile nu lipseau insa erau pline de excremente de pasare. Ba mai mult, cei care se aseaza pe ele risca sa faca si dus gratuit. Cei care se ocupa de udatul zonelor verzi se amuzau copios crescand presiunea apei astfel incat stropii sa ajunga si in zonele de bancute.

O alta oprire este chiar la o aruncatura de bat de Primaria Sibiu, in Piata Huet. Si aici bancile sunt murdare asa ca nu ne putem permite luxul de a ne odihni picioarele. In plus am primit si sesizari de la telespectatori. Un domn ne-a filmat bancile din Parcul Tineretului. Omul spune ca aici pe langa bancile extrem de murdare sibienii sunt pusi pe fuga si de un miros greu de suportat dat de excrementele de pasare.

Alte imagini, venite de  aceasta data din partea unei doamne infatiseaza bancile din zonele de relaxare de pe malul Cibinului. Femeia spune ca toate bancile sunt rupte si efectiv nu ai unde sa te asezi in siguranta.

Conform caietului de sarcini aferent contractului atributi de catre municipalitatea sibiana, firma castigatoare trebuie sa se ocupe de curatarea, smirgheluirea si repararea bancilor dar si de spalarea acestora. In Parcul Tineretului spre exemplu bancile trebuie curatate de 3 ori pe saptamana. La cum arata cele de acolo nu au fost spalate de cel putin 3 luni.  Cele din zona Casei de Cultura trebuie spalate odata pe saptamana.

No Comment

Leave a Reply

*

*