Aveti grija unde va scaldati!

Hila Ovidiu

Zilele acestui weekend vin cu temperaturi care ating pragul caniculei. Asa ca nu este de mirare ca sibienii cauta in numar cat mai mare locuri in care sa se racoreasca. Specialistii ISU le recomanda insa sa fie atenti la locurile imporvizate in care se scalda.

scaldatDe la inceputul anului si pana in prezent pompierii au fost nevoiti sa intervina in 5 cazuri de inec. Din nefericire niciuna dintre victime nu a mai fost gasita in viata. Vorbim despe 2 copii, 2 barbati si o femeie. Salvatorii le recomanda sibienilor sa mearga sa faca baie doar in spatii special amenajate si sa respecte recomandarile salvamarilor. Sunt de evitat baile in lacuri, canale sau alete cursuri de apa unde sunt maluri abrupte, curenti puternici, albii namoloase pline cu pietre, plante sau crengi de copaci. Sunt interzise sariturile de pe poduri sau alte elemente de constructii.
Cateva sfaturi dau si medicii. Pentru a evita socurile sau chiar infarctul nu intrati in apa rece dupa ce ati petrecut mult timp in soare si sunteti infierbantati. Daca ati consumat alcool evitati sa intrati in apa. Sunt de evitat si baile pe timp de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Jandarmii fac ordinea in zona centrala a Sibiului

Si jandarmii sibieni vor fi mobilizati in oras pentru urmatoarele aproape 2 saptamani. Acestia vor asigura legea si ordinea publica la evenimentele culturale care au loc in Sibiu. Pana in data de 21 iunie 100 de jandarmi vor fi in permanenta la datorie pentru a veghea la buna desfasurare a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro