Aveti grija ce postati pe internet!

Hila Ovidiu

Pentru unii  „muma” pentru altii „ciuma”! Pe cat de folositor, internetul poate fi extrem de periculos. Si nu o spunem noi ci politistii de la prevenirea criminalitatii. Oamenii legii ii sfatuiesc pe parinti sa fie foarte atenti la activitatea copiiilor pe site-urile de socializare mai ales cand vine vorba despre lista de prieteni sau postat fotografii.

Politistii spun ca intr-adevar, retelele de socializare pot fi de la o metoda de informare pana la una de relaxare dar ii sfatuiesc pe cei care au conturi pe aceste site-uri sa fie foarte atenti in privinta informatiilor pe care le partajeaza. Cei mai vulnerabili din acest punct de vedere sunt copiii. Asa ca parintilor li se recomanda sa supravegheze cu atentie activitatea de pe internet a odraslelor. Si asta pentru ca pe cat este de util, internetul se poate transforma oricand intr-o capcana! Oamenii legii sunt de parere ca folosirea internetului poate fi distractiva atunci cand suntem constienti atat de partile bune cat si de cele mai putin bune ale acestuia si suntem capabili sa ne protejam. Parintii trebuie sa stie ca prin descarcarea de materiale de pe internet isi pun in pericol atat PC-ul cat si informatiile personale pe care le detin in memoria acestuia. Cei mici pot cadea de asemenea prada raufacatorilor. Politistii au constatat faptul ca pana si hotii au conturi pe site-uri de socializare pentru a-si putea urmari astfel victimele. Cea mai grava problema este insa cea a hartuirii. Oamenii legii ii sfatuiesc pe toti sibienii sa se gandeasca de doua ori inainte de a posta o poza sau un articol pe internet. Dincolo de pericolele imediate, oamenii legii mai spun si ca o fotografie odata urcata in mediul on-line nu mai poate fi stearsa chiar de peste tot si niciodata nu se stie unde poate ajunge aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Soare in Piata Mare

Soarele si-a facut aparitia in Piata Mare. Si nu vorbim despre astrul caruia ii datoram existenta pe Pamant ci despre un proiect al unui ONG menit sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca natura nu prea ne mai suporta. Reprezentantii organizatiei neguvernamentale spun ca prin actiunea de la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro