Autismul, mai raspandit decat cancerul sau diabetul

Hila Ovidiu

Numarul copiiilor cu autism creste ingrijorator. Cei care se ocupa de asociatiile de profil spun ca centrele de tratament sunt mereu arhipline iar listele de asteptare interminabile. Sibiul este unul dintre putinele orase din tara unde exista centre pentru terapii destinate copiilor cu autism. Micutii depistati cu aceasta boala necesita tratamente speciale pentru a reusi sa duca o viata relativ normala.

Specialistii de la Sibiu spun ca in centrul din orasul nostru au fost pana acum tratati aproximativ 150 de copii cu autism. Statisticile arata ca cel putin in anul 2012 unul dintre 68 de copii era diagnosticat cu autism. Numarul bolnavilor este insa in continua crestere. In tara noastra erau inregistrati peste 7 mii de copii cu autism. Specialistii spun insa ca numarul lor real este de aproximativ 20 de mii de cazuri insa majoritatea acestora nu sunt luate in evidenta. Se spune ca boala aceasta este mai des intalnita decat cancerul, diabetul sau Sindromul Down. Pentru terapiile destinate copiilor cu autism se folosesc proceduri moderne insa tratarea lor presupune ani intregi de mers la specialisti. De aceea terapeutii spun ca lupta cu autismul este un intreg proces de cooperare intre parinti, specialisti si copilul in cauza. Terapeutii spun ca pana la momentul de fata nu s-au stabilit cu exactitate cauzele care duc la autism insa dau asigurari asupra faptului ca nu vaccinurile impotriva bolilor deja eradicate in mai toata lumea stau la baza imbolnavirii copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un nou exercitiu de alarmare publica

Sirenele au sunat din nou in tot orasul. Numai in municipiul Sibiu si in statiunea Paltinis au fost puse in functiune aproximativ 35 de sisteme de alarmare. De aceasta data toate au fost functionale. Miercuri incepand cu ora 10.00 sirenele au sunat din nou in tot judetul. Numai in municipiul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro