Au inceput pregatirile pentru Referendum

Hila Ovidiu

conducatorii locali, romanii sunt chemati din nou la urne. De aceasta data ei sunt cei care vor decide pe cine isi dorersc in functia de Presedinte al tarii. Mai bine de 370 de mii de sibieni sunt asteptati la urne pentru a spune DA sau NU  lui Traian Basescu.

La o luna si jumatate de cand au fost la urne pentru alesii locali, sibienii sunt chemati din nou la vot. De aceasta data ei vor trebui sa raspunda prin da sau nu propunerii de demitere a presedintelui suspendat Traian Basescu. Sunt asteptati la urne in total 376 de mii de alegatori dintre care mai bine de 144 de mii sunt din municipiul Sibiu. Cele 366 de secţii de votare din judeţ se vor deschide duminică, 29 iulie, la ora 8,00, iar votul se va închide la ora 20,00, conform Legii referendumului. Au fost alesi deja candidatii pentru tragerea la sorti a celor care se vor ocupa de presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare, s-au constitutit prin ordin de prefect Comisia tehnica judeteana si Grupul tehnic de lucru. Pana in data de 12 iulie va fi gata si numerotarea sectiilor de votare. Campania electorala se va incheia in data de 28 iulie la ora 07.00. De cand Romania a trecut la democratie au fost organizate 6 referendumuri. Doua dintre acestea ii sunt adresate lui Traian Basescu. Primul dintre ele a avut loc in data de 19 mai 2007.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Antonescu, presedinte interimar

De marti Romania are cu acte in regula un nou presedinte. Acesta este interimar. Dupa ce pentru cateva zile a fost Presedintele Senatului, Crin Antonescu are de azi la dispozitie mai bine de 2 saptamani in care sa isi exercite functia de sef de stat.   „Președintele României, domnul Traian […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro