Au inceput lucrarile Comitatului Militar al NATO

Hila Ovidiu

Presedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels si Ministru Apararii Nationale, Cornel Dobritoiu, au deschis sambata dimineata lucrarile Cimitetului Militar al NATO, la Sibiu. Pana duminica inclusiv, membrii celui mai inalt for de decizie militara al Aliantei se vor afla la Sibiu pentru discutii referitoare la stadiile transformarii NATO si la revizuirea structurii Statului Major Militar International.

Sambata dimineata au debutat la Sibiu discutiile din cadrul Conferintei Comitetului Militar al NATO. Primul care a luat cuvantul a fost Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, care a tinut sa le povesteasca oaspetilor cateva lucruri despre orasul in care se afla. Generalul Knud Bartels, presedintele Comitetului Militar al NATO, a multumit partii romane pentru primirea facuta. In continuare dezbaterile din cadrul Conferintei s-au desfasurat cu usile inchise, insa Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a fost singurul care a acceptat sa raspunda la intrebarile presei. El a explicat importanta pe care aceasta intalnire o are pentru tara noastra, si pentru toate membrele NATO. De asemenea, intrebat care este pozitia tarii noastre vis-a vis de retragerea trupelor NATO din Afganistan, ministrul a declarat ca trupele romane se vor retrage din zona de conflict incepand cu jumatatea anului viitor. La final, ministrul apararii a tinut sa le multumeasca sibienilor pentru rabdarea de care au dat dovada in aceste zile, dar si autoritatilor locale, pentru ca i-au sprijinit in organizarea si desfasurarea unui eveniment de asemenea amploare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au inceput lucrarile Comitatului Militar al NATO

Presedintele Comitetului Militar al NATO, generalul Knud Bartels si Ministru Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, au deschis sambata dimineata lucrarile Cimitetului Militar al NATO, la Sibiu. Pana duminica inclusiv, membrii celui mai inalt for de decizie militara al Aliantei se vor afla la Sibiu pentru discutii referitoare la stadiile transformarii NATO […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro