Au inceput inscrierile la liceu

Hila Ovidiu

Emotiile pentru cei care au sustinut evaluarile nationale nu s-au incheiat odata cu afisarea rezultatelor. Ba din contra, abia acum ating nivelul maxim de intensitate. In functie de mediile obtinute acestia sunt repatizati la diferite licee. In intreg judetul un singur elev a reusit performanta de a obtine media 10 pe linie. Acesta este cu siguranta primul admis la orice institutie de invatamant liceal din judet.

In functie de notele pe care le-au obtinut la evaluarile nationale si cele pe care le-au avut in cei patru ani de gimnaziu viitorii liceeni sunt sfatuiti de catre dascali si parinti pentru ce institutii de invatamant sa opteze. Acestia trebuie sa isi completeze in aceste zile fisele de optiuni pentru admiterea la liceu. Aceasta se va face ca si anul trecut computerizat. In ceea ce priveste admiterea o fetita ce a invatat la Scoala cu clasele I-VIII numarul 13 din Sibiu este probabil singura care nu are de ce sa isi faca griji. Si asta pentru ca poate fi considerata un mic geniu, dat fiind faptul ca atat media din timpul anilor de gimnaziu, cat si cea de la evaluari este 10. Ea este practic singura din judet care a obtinut media maxima. Linistiti pot sta si cei 462 de candidati la admiterea in liceu ce au obtinut medii finale intre 9 si 9,99. fara prea multe griji vor obtine un loc intr-un liceu bun si alti 655 de tineri care se pot lauda cu medii de admitere cuprinse intre 8 si 8,99. Din totalul celor 3064 de absolventi de clasa a VIII-a 636 au medii de absolvire cuprinse intre 7 si 7,99 in timp ce 565 au obtinut intre 6 si 6.99. la limita, intre 5 si 5.99 se situeaza 466 de absolventi. Cu emotii si usor sub linie se numara 279 de elevi ce au medii cuprinse intre 3.45 si 4.99. Pe ultimul loc in topul mediilor obtinute la evaluari se afla o eleva de la o scoala din Poplaca. Aceasta nu a reusit sa obtina decat nota 1 atat la matematica cat si la romana.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

In viziunea lui K.J. Romania este o tara mereu surprinzatoare

“Traim intr-o tara care este mereu surprinzatoare.” Aceasta este parerea primarului Sibiului cu privire la evenimentele politice petrecute in ultimele zile. La ora actuala reprezentantii FDGR sunt in consultari pentru a vedea daca voteaza sau nu suspendarea Presedintelui Traian Basescu. Romania este o tara plina de surprize. Si nu atunci […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro