Atracții turistice mai puțin cunoscute în Sibiu

0
256
https://cdn.pixabay.com/photo/2016/07/25/13/53/tower-1540546_960_720.jpg

Sibiul este fără îndoială printre cele mai frumoase orașe din țară. Drept urmare, numărul de turiști, atât din România cât și din străinătate, este unul constant pe tot parcursul anului. Obiectivele turistice încărcate cu parfum istoric atrag foarte mulți iubitori de călătorii. Totuși, fiecare loc de pe acest pământ are zone la fel de frumoase în ciuda faptului că nu sunt atât de cunoscute. Așadar, fie că îți dorești să faci o escapadă de weekend într-un loc mai puțin populat sau pur și simplu vrei să iei Sibiul la pas, mai jos găsești câteva atracții frumoase pe care trebuie neapărat să le vezi.

Piața Aurarilor

Unul dintre cele mai romantice locuri din Sibiu te așteaptă cu brațele deschise. Pornind de la turnul casei din Piața Mică, Piața Aurarilor coboară treptele spre Orașul de Jos.

Denumirea acestui loc are legătură cu atelierele meșterilor aurari care se aflau aici în trecut. Tocmai înfățișarea medievală care a fost conservată cu succes încă din anul 1567 oferă un farmec aparte acestei atracții sibiene.

La capătul de sus, lângă clădirea cu frescă se găsește turnul porții aurarilor care datează din secolul al XIII-lea. Această poartă oferea acces spre cetate în trecut, iar acum aparține unei clădiri de locuințe. Așadar, Piața Aurarilor este un loc care nu poate fi ratat dacă vrei să descoperi Sibiul istoric.

Abația Cârța

Un alt loc unic în Sibiu care nu este încă atât de cunoscut este mănăstirea cisterciană Cârța. Această clădire absolut încântătoare se află la 45 km de orașul Sibiu, un loc mai mult decât potrivit pentru o ieșire în timpul liber. Odată intrat în curtea interioară vei descoperi un cimitir al soldaților germani căzuți în anul 1916. Totodată, statuia lui Roland care simbolizează libertatea și dreptatea este prezentă în aceeași curte.

În continuare, aleea de piatră face trecerea către interiorul bisericii. După o scrută oprire poți să urci în clopotniță. Deși accesul este puțin dificil, merită să urci scările întunecoase pentru a vedea ruinele bibliotecii, ale dormitorului comun dar și a sălii capitulare.

Parcul Sub Arini

După o zi lungă de explorat prin Sibiu și de vizitat diverse atracții, probabil că vei dori să te relaxezi pentru câteva clipe și să-ți eliberezi mintea. Cu toate că în Sibiu există câteva cazinouri, aplicațiile mobile cad la fix de această dată și poți avea parte de divertisment cu orice tip de jocuri de casino. Toate aceste activități sunt convenabile datorită portabilității și accesului facil. De asemenea, poți încerca să meditezi, să asculți muzică sau chiar o carte audio.

Cadrul natural în care te relaxezi a fost amenajat ca parc englezesc începând cu anul 1856. Cele două alei principale sunt încadrate de diferiți arbori și diverse specii exotice. Odată ce consideri că relaxarea a luat final, pista pentru promenadă ecvestră este locul ideal pentru o activitate interesantă la finalul zilei.

Muzeul Locomotivelor cu Abur

https://cdn.pixabay.com/photo/2016/10/10/14/44/train-1728537_960_720.jpg

Dacă vrei să descoperi un loc de excepție, atunci o vizită la Muzeul Locomotivelor cu Abur este o necesitate. Acesta a fost înființat în anul 1994 și cuprinde în momentul de față peste 40 de exemplare. Important de notat este că fiecare dintre acestea a circulat la un moment dat pe căile ferate din țara noastră și au peste 100 de ani. Dacă ești pasionat de acest domeniu probabil ești conștient deja de existența muzeului, dar acest obiectiv este încă printre locurile care nu au fost descoperite la scară largă.

Mai mult, aici vei afla tot felul de informații legate de frumoasele exemplare cu aburi. Spre exemplu, vei descoperi că unele dintre ele au fost fabricate în uzinele din Reșița, Berlin, Budapesta, Austria, Suedia și chiar SUA. Printre acestea vei vedea și câteva trenuri pentru linie îngustă, mocănițe. Acestea circulau în special în zonele de munte.

Orașul Sibiu face parte din tezaurul țării noastre datorită locurilor frumoase care se găsesc la tot pasul. Prosperitatea acestei cetăți construite în secolul al XIII-lea s-a păstrat în timp, motiv pentru care turiști din toată lumea sunt dornici să viziteze acest loc. Nu este de mirare că în 2006 Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg. Dacă ești în trecere, acestea sunt câteva locuri pe care sigur îți va face plăcere să le descoperi. În pus, poți face o vizită și primei farmacii din România, Ocnei Sibiului sau turnurilor din Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.