Atmosfera traditionala romaneasca la Targul Olarilor

Hila Ovidiu

Peste 150 de mesteri olari din toate colturile tarii au fost in weekendul tocmai incheiat la Sibiu pentru a-si prezenta creatiile. De la editia de anul acesta a Targului Olarilor nu puteau lipsi demostratiile practice. Mesterii care au venit sa modeleze lut pe roata nu au facut altceva decat sa recreeze atmosfera burgului de alta data.

Asa cum sibienii au fost obisnuiti de ani de zile, in primul weekend din septembrie Piata Mare a orasului a gazduit Targul Olarilor. La editia din acest an au participat nu mai putin de 160 de mesteri din toate zonele tarii. Vorbim aici despre mesteri ceramici din Horezu, Corund, Baia Mare si chiar Radauti. Acestia au venit cu oale si obiecte din lut ars realizate dupa traditii vechi de sute de ani. Si pentru ca tot vorbim despre traditii am stat si noi de vorba cu cativa olari. Nea` Dumitru ne-a spus si ce trebuie sa stie un tanar care isi doreste sa dobandeasca titlul de mester olar. Tot despre traditie, dedicare sufleteasca si trupeasca si mai ales ne spune si doamna Nicoleta. Aceasta recunoaste ca si-a descoperit pasiunea pentru olarit in urma cu cativa ani, dar asta n-a impiedicat-o sa devina in scurt timp unul dintre cei mai renumiti mesteri olari din tara. Editia de anul a cesta a Targului Olarilor nu a facut altceva decat sa readuca in Piata Mare atmosfera targurilor de acum cateva sute de ani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sensuri unice pe Dealului-Banatului-Victoriei

Incepand din aceasta noapte se va trece la marcarea noilor sensuri unice din zona Dealului-Banatului-Victoriei. Odata cu finalizarea marcajelor in zona se va circula dupa noile reguli si semne de circulatie. Reprezentantii municipalitatii roaga locatarii din zona sa nu isi lase masinile parcate in fata casei sau pe trotuar in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro